Felicitaties voor 25 jaar oude “Hofplein Rotterdam”

Joop van den Ende, Youp van ’t Hek, Loes Luca en Noortje Herlaar feliciteren het jubilerende Hofplein Rotterdam. In en rond het Hofpleintheater in het centrum van Rotterdam is een heuse ‘theaterkoortsepidemie’ uitgebroken. Momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het grootste theaterevenement voor jongeren ooit in Nederland georganiseerd.

Al wekenlang repeteren tientallen groepen jongeren in de leeftijd van 6 tot 26 jaar voor de non stop 25 uur theatervoorstelling ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van Hofplein Rotterdam. Op sommige leslocaties zorgden deze repetities zelfs voor verkeersopstoppingen als gevolg van wachtende ouders. Ook organisatorisch staat het jubilerende jeugdtheater voor onverwachte uitdagingen. Behalve 4.000 spelers, 325 scènes, 25 verschillende theaterscripts, 25 zaalwisselingen en zo’n 40 gastacteurs, worden in twee dagen tijd ongeveer 10.000 bezoekers verwacht. Hiervoor wordt een groot festivalterrein gebouwd. Er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar.

Sinds enkele dagen stromen ook de felicitaties voor het jubilerende jeugdtheater binnen. ‘We moeten jonge theatertalenten in Nederland koesteren. Maar hoe veelbelovend een talent ook is, er zijn goede opleidingen nodig om grote beloftes waar te maken. Hofplein Rotterdam is een goed voorbeeld. Ik heb veel bewondering voor wat Hofplein

Rotterdam de afgelopen 25 jaar heeft gedaan om kinderen op te leiden die, met hun achtergrond en cultuur, anders waarschijnlijk nooit op bijvoorbeeld een kunstopleiding zouden zijn gekomen.‘, aldus Joop van den Ende.  ‘Hofplein, waar kinderen niet alleen leren MET ELKAAR, maar er ook VOOR ELKAAR te zijn.’ volgens Loes Luca. Oud Hofpleiner Noortje Herlaar feliciteert haar theatervrienden met, ‘25 jaar vol vriendschappen, plezier, talent en ontzettend

mooi theater! Gefeliciteerd met dit prachtige jubileum.” Youp van ’t Hek stelt vast, ‘Theater. Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen want je hebt het je hele leven nodig!’ ‘Stuk voor stuk keiharde werkers die – op een meer dan indrukwekkende wijze – duizenden jongeren dagelijks inspireren en opleiden voor een ‘rol’ in de maatschappij.  Hofplein Rotterdam is een buitengewoon uniek instituut, waar Rotterdam en heel Nederland trots op mag zijn!’ laat zanger en havenambassadeur Lee Towers weten.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies