Mary Poppins maakt opbrengst Kinderpostzegelsactie bekend

Vandaag maakte Mary Poppins samen met kinderen van basisschool ´t Vijfblad uit Geldrop de opbrengst van de Kinderpostzegelactie 2010 bekend. Met een opbrengst van 9,9 miljoen euro hebben kinderen van ruim 5.500 basisscholen uit heel Nederland een nieuw record gevestigd. Zij haalden maar liefst 300.000 euro meer op dan in 2009. De opbrengst gaat naar steun aan honderdduizenden kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland. Vanaf woensdag 10 november bezorgen meer dan 200.000 kinderen de bestelde kinderpostzegels en kaarten bij hun klanten.

In het Circustheater in Scheveningen overhandigde de 11-jarige Nikita de eerste kinderpostzegels en kaarten aan Mary Poppins. Het thema van de Kinderpostzegelactie 2010 is ‘Laat kinderen leren’. “Ieder kind verdient het om naar school te gaan en zijn talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Net zoals ik mijn talent heb ontdekt,” zegt Noortje Herlaar die Mary Poppins speelt in de gelijknamige musical. “Ik ben heel trots op al die kinderen die zich geweldig hebben ingezet om zo veel mogelijk kwetsbare kinderen in Nederland en daarbuiten te laten leren. Ook de steun van al die Nederlanders die massaal kinderpostzegels en kaarten hebben besteld, is hartverwarmend.”

Laat kinderen leren
Met de recordopbrengst van 9,9 miljoen euro kan Kinderpostzegels bijvoorbeeld zorgen voor mentoring en huiswerkbegeleiding aan kwetsbare kinderen die dit nodig hebben. Zoals de 11-jarige Nikita: “Door mijn spierziekte ben ik erg onzeker,” vertelt Nikita. “Gelukkig krijg ik dankzij Kinderpostzegels hulp, ook bij mijn huiswerk. Hierdoor heb ik nu meer zelfvertrouwen en vind ik het veel minder eng om volgend jaar naar de middelbare school te gaan.

Vanaf 10 november bezorgen de kinderen de bestellingen aan huis
Vandaag heeft TNT Post de kinderpostzegels 2010 officieel uitgegeven. De zegels zijn dit jaar ontworpen door het fotografenduo Blommers & Schumm. Vanaf woensdag 10 november worden de bestelde mapjes kinderpostzegels en kaarten door de kinderen bij hun klanten afgeleverd. Heeft u de kinderen aan de deur gemist? U kunt alsnog op www.kinderpostzegels.nl uw kinderpostzegels en kaarten online bestellen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies