Fantasia, de gigagrote kindershow!

De Vlaamse kinderen kunnen dit seizoen kennismaken met een zingende muis. Het is niet zomaar een muis maar Geronimo Stilton; schrijver van vele spannende boeken over zijn avonturen. Nu in een echte “muisical” waarin Geronimo afreist naar Fantasia. Daar krijgt hij hulp op zijn reis van Prulletje (de pad). Maar of de reis zo vlekkeloos verloopt?

Wat: Fantasia; de giga grote musical
Wie: O.a. James Cooke, Wim Van Den Driessche, Frank Hoelen en Fleur Brusselmans
Waar: Fantasia Circustent, Antwerpen
Wanneer: 7 november 2010
Door: Jouke van Buuren

Geronimo (James Cooke) heeft het maar druk, druk, druk met zijn krant “De wakkere muis”. Dan ontsnapt Geronimo in zijn fantasie en reist hij af naar Fantasia.  Daar ontmoet hij Prulletje Prulschrijver (Wim Van Den Drissche)  en samen gaan ze op reis door de Zeven Rijken.  Dit doen ze om de feeënkoningin Florina (Fleur Brusselmans) te redden. Maar zijn tocht is niet zonder gevaren; zo komt hij onder andere Strega de heks (Frank Hoelen) tegen… Als dat maar goed komt?

James Cooke heeft de eer de rol van Geronimo Stilton te vertolken. Dit weet Cooke dan ook ontzettend leuk en vrolijk te doen; precies zoals de lezers van de boeken hem voorstellen. Geholpen door prachtige kostuums en grime is het alsof Geronimo zo uit een boek het podium is opgestapt. Vocaal weet Cooke ook uit te pakken, vooral in het erg aanstekelijke “Fantasia” waarin hij vocaal kan knallen. Onafscheidelijk van Geronimo is Prulletje Prulschrijver vertolkt door Wim Van Den Driessche. Van Den Driessche weet na zijn rollen in Notre Dame de Paris, Les Miserables en Elisabeth een compleet andere kant van zich zelf te laten zien. En ook van deze kant is het weer genieten geblazen. Vocaal is Van Den Driessche zoals altijd top. Maar ook het spel wat kinderen aanspreekt beheerst hij. Misschien wel de meest opvallend in de cast is Frank Hoelen. In meerdere kleinen rollen weet hij de zaal steeds te vermaken. Maar zijn vertolking van Strega de gemene heks is wel het hoogtepunt. Een niet al te groot karikatuur, maar net groot genoeg om niet eng te zijn voor de kleintjes in de zaal.

De voorstelling is te zien in een eigen circustent die op verschillende locaties in Vlaanderen zal staan. Het publiek zit om het vierkante podium heen, dus de cast speelt naar drie verschillende kanten. Het decor is simpel te noemen, maar het maximale wordt er uitgehaald waardoor het alles en behalve matig te noemen is. Zo is de drukpers waardoor Geronimo naar zijn Fantasiewereld multifunctioneel tijdens de gehele voorstelling. Hoogtepunt is wel de grote draak maar ook de kostuums van de “kleine” draken zijn prachtig; geen moeite is gespaard om de cast letterlijk te laten stralen.

De muziek (van Koen Brandt) is misschien wel het hoogtepunt van de voorstelling. Samen met de liedteksten van Paul Wauters maakt is het een mooi geheel. De liedjes zijn vrolijk en meezingbaar, wat het voor een kindervoorstelling al snel goed maakt. De voorstelling is een echte kindervoorstelling. De meeste voorstellingen kennen echter ook voor de ouders wat leuke momenten. Het lijkt erop alsof daar bij Fantasia niet aan gedacht is. Jammer, want het is voor te stellen dat ouders niet zo enthousiast de zaal uitkomen als hun kinderen.

Fantasia is voor de kinderen een heerlijke middag uit. Bekende personages uit de Geronimo Stilton boekenreeks komen tot leven in een spookjesachtig decor. De vrolijke liedjes maken de voorstelling helemaal af.  Ouders kunnen met een minder enthousiast gevoel de tent uit lopen, maar kinderen zullen zeker een magische middag beleven bij Fantasia!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies