Maaike Widdershoven (Volendam) minstens 1 week uitgeschakeld

Musicalster Maaike Widdershoven, die momenteel te zien is in de try-outs van Volendam de Musical, kreeg gisteren aan het einde van de dag hevige pijn in haar buik en werd nog dezelfde avond met spoed opgenomen en geopereerd in het Haagse Bronovo Ziekenhuis.

De oorzaak van de pijn bleek een buiten baarmoederlijke zwangerschap te zijn. De spoedoperatie is goed verlopen en artistiek producent Hans Cornelissen heeft Widdershoven meteen vanochtend persoonlijk aan de telefoon gehad. Maaike Widdershoven zal komende week nog rust moeten houden. Zoals het er nu naar uitziet herneemt zij volgend weekend haar rol en zal ze de première op maandag 22 november in Zaandam spelen. De voorstelling gisteravond in Theater De Naald in Naaldwijk is ondanks het wegvallen van Maaike gewoon gespeeld. Actrice Hetty Feteris, die de understudy van Widdershoven is, heeft de rol met verve vertolkt en zal dit de komende week, tijdens de overige try-outs ook doen.

Volendam de Musical gaat over het fenomeen Volendam. Een positief verhaal over dat bijzondere en wereldberoemde dorp, dat steeds maar weer talentvolle musici en voetballers aflevert. Over de visserij, de toeristen, de bijzondere en hechte gemeenschap en overige opvallende aspecten van het dorp. Dit met een lach, een traan en een vette knipoog. Volendam de Musical zal de bekendste songs van The Cats, BZN, Jan Smit, Nick & Simon en Maribelle bevatten met in de hoofdrollen Maaike Widdershoven, Hilke Bierman, Jasper Kerkhof, Metta Gramberg en Job Bovelander. Nu de eerste tryouts gespeeld zijn met uitzinnig publiek begint het erop te lijken dat Volendam de Musical de publiekslieveling van dit theaterseizoen wordt.

De Graaf & Cornelissen Producties wil een breed publiek verrassen met nieuwe musical- en toneelproducties of bijzondere bewerkingen van bestaande stukken. Vaak wordt daarbij gekozen voor een basis van origineel Nederlands materiaal, zoals een boek, film of muziek, waardoor de voorstellingen herkenbaar zijn voor het publiek. De producties worden zodanig geproduceerd en vormgegeven dat ze geschikt zijn om te toeren en ook in middelgrote zalen te spelen; de voorstellingen van De Graaf & Cornelissen Producties zijn in heel Nederland te zien! Een vast team werkt doorlopend aan nieuwe ideeën en begeleidt een aantal artiesten zowel in artistieke als zakelijke zin om zich verder te ontwikkelen.

Volendam de Musical is tot en met 10 april in de Nederlandse theaters te zien en gaat maandag 22 november 2010 in het Zaantheater Zaandam in première. Voor meer informatie www.volendamdemusical.nl of www.degraafencornelissen.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies