Charly Luske rockt als Galileo

Vanwege een blessure van Martin van de Starre speelt Charly Luske op dit moment regelmatig de rol van Britt in We will rock you. Op 11 november beleefde hij zijn alternate première als Galileo: de alternaterol waar Luske in eerste instantie voor was aangenomen. Luske, die eerder te zien was in musicals als The Wiz en Boyband rockte van het podium.

Wat: We Will Rock You
Wie: Oa. Charly Luske, Marjolein Teepen en Marlon David Henri
Waar: Beatrix theater, Utrecht
Datum: 11-11-2010 (alternate première)
Door. Robin Streppel

Handgemaakte muziek en rock zijn verboden, iedereen draagt dezelfde kleding, luistert naar dezelfde muziek, Engels is een dode taal en over de hele wereld spreekt men Nederlands. Zo ziet planeet Ebay eruit, de wereld van Killer Queen. Bohemians die nog in de rock geloven zijn al jaren op zoek naar de dromer. Hij zou de laatste instrumenten op planeet E-bay terug moeten kunnen vinden.

Galileo is één van hen. De opstandige puber wordt vanavond op een geloofwaardige wijze vertolkt door Luske. Luske speelde de rol van Galileo al 1,5 jaar in Duitsland. Op zijn alternate-premiëre toonde hij zijn vakmanschap aan de Nederlandse pers. Luske heeft een perfecte stem voor deze rol en zingt de rocknummers met het juiste gevoel. De zwoele rockklanken passen hem. Als vocale hoogtepunten van Luske mogen zeker de nummers: ‘I want to break free’ en ‘Bohemian Rapsody’ worden benoemd.

Luske laat levendig spel zien. Hij overtuigt -ondanks zijn 32-jarige leeftijd- als puber. Luske heeft komische toevoegingen in de rol aangebracht die tot grote hilariteit in de zaal leiden. O.a. het moment waarop hij voor het eerst één van de verloren instrumenten (een gitaar) om zijn nek hangt zorgt voor een lach in de zaal. In het samenspel tussen Luske en Marjolein Teepen (Scaramouche) is duidelijk een goede chemie zichtbaar.

De rol van Britt werd deze voorstelling vertolkt door Marlon David Henri. Samen met Floortje Smit (Ozzy) vormt hij een komisch duo binnen de voorstelling.  Henri is klein van postuur, wat in zijn rol een toevoegende waarde is. Juist omdat het in tegenstrijd is met het stoere karakter van zijn personage. Het heeft iets aandoenlijks. Vocaal pakt hij uit in het duet met Floortje ‘I want it all’.

Over de voorstelling schreef Musical Reports eerder: “We will rock you is een spektakel vol humor, maar vooral vette rock. In twee uur tijd wordt er een keur aan sterk uitgevoerde Queenhits op het publiek afgevuurd. De cast maakt er samen met de band één groot feest van en laat het Beatrix Theater op haar grondvesten trillen. We will rock you blows your mind!”

Lees hier de recensie die Musical Reports schreef naar aanleiding van de regionale première: We will rock you ‘blows your mind’

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies