De Koningin van Paramaribo gaat op tour

De voorstelling De Koningin van Paramaribo (die ontwikkeld is in het Amsterdame M-lab) gaat nu op tour langs Nederlandse theaters. De muziektheatervoorstelling De Koningin van Paramaribo vertelt het levensverhaal van de bekendste prostituee van Suriname, de roemruchte Maxi Linder. Niet alleen zeelieden en soldaten uit Nederland maakten gretig gebruik van haar bijzondere kwaliteiten. Ook ‘de hoge heren’ die het voor het zeggen hadden, bleven naar haar terug komen.

Maxi was schaamteloos, niet op haar mondje gevallen, extravagant, groothartig en sociaal betrokken. Maar ook een ‘motyo’ in hart en nieren. Als 15-jarige zet Maxi de bioscoop op stelten, we zien hoe ze haar omgeving terroriseert. Alles komt aan bod: van haar hoogtijdagen in de jaren twintig en dertig toen de jazzmuziek in Paramaribo klonk tot aan de mishandelingen, verkrachtingen en berovingen door mannen die ervan uitgingen dat een prostituee geen rechten heeft. Een verhaal in 6 scènes, met songs over de 7 hoofdzonden en veel dans onder andere de beruchte black bottom, begeleid door een ensemble en een soundtrack die ons terugbrengt naar het Suriname van 1920/1930. De cast bestaat uit Sarina Voorn als Maxi en Anousha Nzume, Barbara Rose, Rogier Komproe.

Clark Accord debuteerde tien jaar geleden met zijn roman De Koningin van Paramaribo. Het boek werd een bestseller met vele vertalingen waarvan al meer dan 120.000 exemplaren zijn verkocht. Binnenkort verschijnt de 30e druk.  De Koningin van Paramaribo is van januari t/m mei 2011 in de theaters in Nederland te zien. Voor meer informatie zie; de website.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies