Charly Luske, alternate Galileo speelt nooit hetzelfde

Vanwege een blessure van Martin van de Starre speelt Charly Luske op dit moment regelmatig de rol van Britt in We will rock you. Op 11 november beleefde hij zijn alternate première als Galileo: de alternaterol waar Luske in eerste instantie voor was aangenomen. Musical Reports legde hem enkele vragen voor.

Wat: We Will Rock You
Wie: Charly Luske
Waar: Beatrix theater, Utrecht
Datum: N.v.t.
Door. Robin Streppel

Je beleefde donderdag 11 november je alternate première als Galileo. Hoe ging het?
Het ging lekker, iedereen was in topvorm, dus dat maakt het nog fijner om te spelen.

Hoe was het om de rol van Britt fulltime te spelen en je ook op deze baan als alternate te storten?
Ik vind het leuk om veel verschillende dingen te doen, dus als ik twee rollen kan combineren doe ik dat graag. Het is een uitdaging om het allebei te doen.

Je speelde Galileo al een jaar in Duitsland. Waarin zit voor jou nu nog de uitdaging?
In Duitsland deed ik het ook in het Duits, dus dat gaf wat beperkingen qua spel. Nu heb ik dat niet, dus de uitdaging is om echt iedere show weer fris te beginnen met alleen de tekst en het karakter in mijn hoofd. Ik speel nooit hetzelfde als de avond ervoor, dat houdt het leuk voor mezelf (en voor anderen).

Hoe zou een wereld zonder muziek er voor jou uit zien? Waar zou dan je passie liggen?
Dat zou ik niet weten, ik kan me dat eigenlijk niet voorstellen. Ik zou dan de hele dag gitaar en drum geluiden maken met mijn mond denk ik….

Wat is volgens jou het geheim van We will rock you?
Het geheim van We will Rock You verklap ik niet! Alle mensen die het gezien hebben vertellen aan anderen hoe te gek ze het vonden, dus dat is de beste reclame die er is! De muziek is ook wel ok natuurlijk, gemaakt door een klein bandje genaamd Queen ofzo. Best leuk als je er van houdt….

Welke toekomstdromen heb je nog?
Ik heb veel toekomstdromen, maar als het over mijn vak gaat dan zou ik uiteindelijk cabaret willen gaan doen. Niet de show, maar komedie dus… Muziek, zang, spel, imitaties, scherpe humor, zelfspot enzovoort…. Ik zou dat allemaal graag in 1 show willen stoppen en dat kan vaak in een musical niet.

Lees hier de recensie die Musical Reports schreef naar aanleiding van de alternate première van Charly Luske: Charly Luske rockt als Galileo. We will rock you is op dit moment te zien in het Beatrix theater te Utrecht. Meer informatie lees je op musicals.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies