Vera Mann hervat rol in Duet for One na hernia

Door een hardnekkige hernia was Vera Mann weken uitgeschakeld als hoofdrolspeelster in het ontroerende toneelstuk ‘Duet for One’. De rol werd de afgelopen weken met verve overgenomen door Pamela Teves die schitterde naast Wilbert Gieske. Vera Mann kreeg lovende kritieken voor haar rol, ‘Bewonderenswaardige hoofdrol Vera Mann’ aldus het NRC. Door rust en therapie wist Vera de hernia te overwinnen.
Vanaf maart 2011 is Vera Mann voor De Graaf & Cornelissen Producties te zien in een hoofdrol in het schitterende muzikale toneelstuk ‘In de Schaduw van Brel’, over de Vlaamse troubadour met daarin de meeste van zijn bekendste chansons. De première vindt plaats in het onlangs heropende DeLaMar Theater in Amsterdam. Het toneelstuk Duet for One, dat eind september in première ging, werd erg goed ontvangen door publiek en pers en is zelfs genomineerd voor de AVRO Toneelpublieksprijs. ‘Paul van Ewijk heeft met zichtbare precisie geregisseerd’ aldus NRC handelsblad. Het toneelstuk gaat over een begaafde violiste die wordt overvallen door de slopende ziekte Multiple Sclerose. Hierdoor belandt zij in een
rolstoel en wordt ze beroofd van haar voornaamste levensdoel, het viool spelen. In gesprekken met haar psychiater wordt haar strijd gevolgd en ontstaat een opmerkelijk band tussen de twee hoofdpersonen.
Al bijna 30 jaar stimuleert Stichting MS Research onderzoek naar MS en geeft zij voorlichting over MS aan een breed publiek. Haar primaire doelstelling is de opsporing van de oorzaken van MS en de ontwikkeling van effectieve behandelwijzen. MS Research is nauw betrokken bij de voorbereidingen van het stuk. Tijdens het 30-jarige jubileum van MS Research op 14 december 2010 zal ‘Duet for One’ worden gespeeld voor Hare Koninklijke hoogheid prinses Màxima. De Prinses reikt, samen met kinderen met MS, het Fellowship uit. Deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan een bijzonder talent op het gebied van onderzoek naar de zenuwziekte multiple sclerose (MS)
Het beperkte aantal voorstellingen dat geannuleerd moest worden zal tijdens en aansluitend aan de lopende tournee alsnog worden gespeeld. ‘Duet for One’ is tot en met 19 december 2010 te zien in de Nederlandse theaters. Kijk voor meer informatie en exacte speeldata op www.degraafencornelissen.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies