Soldaat van Oranje geen last van het slechte weer

Gister verschenen in de media onjuiste berichten over Soldaat van Oranje – De Musical. Het gerucht dat er vanwege de weersomstandigheden scènes uit de voorstelling zijn gehaald, klopt dan ook niet. Er is wel één scène aangepast. Het gaat om het moment dat Koningin Wilhelmina tegen het eind van de voorstelling komt voorrijden met een echt Dakota vliegtuig. In plaats van dat op dat moment de hangaardeuren openstaan, blijven ze dicht. Deze deuren zijn echter om deze reden volledig van glas, waardoor alles normaal te volgen is.

In het zeer uitzonderlijke geval, dat het ook voor de acteurs niet verantwoord is om buiten te staan, wordt de scène naar binnen verplaatst. De Dakota blijft dan dankzij het glas nog steeds een belangrijk onderdeel van de voorstelling.

Het foutieve bericht werd door diverse media openbaar gemaakt, gebaseerd op een correct artikel in het Leidsch Dagblad van 3 december. De informatie uit dit artikel werd echter verkeerd geïntrepeteerd en ging zijn eigen leven leiden.
De temperatuur in de TheaterHangaar, zowel in de draaiende theaterzaal als in de foyer, is normaal. De producent had voor de zekerheid fleecedekens verzorgd, maar deze bleken overbodig. Wel wordt het publiek in de TheaterHangaar op het voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden gastvrij ontvangen met warme chocolademelk.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies