SI-SA-SINT en de Watersnoodramp

Het is weer een veelbewogen maand geweest! Niet alleen gaan de voorstellingen van De Gelaarsde Kat zoals gepland nog steeds op rolletjes, ook de Sint was weer in het land. Voor mij persoonlijk van belang: hij verbleef dit jaar op Duinrell dat omgetoverd was tot het Landgoed van Sinterklaas.

Samen met Sita, de Partypieten en twee van mijn favoriete danspietjes hebben we daar meer dan tweeduizend kinderen met hun ouders, ooms, tantes, opa’s en oma’s laten genieten van een heus popconcert voor Sinterklaas: Het Si-Sa-Sinterklaasconcert! Een heleboel bekende en onbekende Sinterklaasliedjes uit de eeuwenoude traditie en enkele nieuwe liedjes uit de pen van Van Hoorne Theaterproducties zorgden er voor dat het een heus spektakel werd.

Een zaal gevuld met lieve kinderen (tenminste daar gaat de Sint wel van uit) danste en sprong samen met Sita en de Pieten er op los om het beste lied uit te kiezen voor Sinterklaas. En wanneer de goedheiligman dan uiteindelijk ten tonele verscheen werd dit lied uit volle borst nogmaals gezongen als verjaardagscadeau voor Sint zelf!

Tsja, en wanneer je als Piet, al die lieve kleine hulp-pieten en klazen ziet, dan weet je weer waarom je ’s ochtends vroeg op pad gaat, de schmink letterlijk tot achter de oren smeert en in de koude coulissen van het Zomertheater de eerste klanken van de muziek staat af te wachten, terwijl er een viertal onherkenbaar gemaakte lieve collega’s naast je staan…De illusie van de Sint en zijn helpers blijft magisch voor de kleine snoetjes en de kracht van de fantasie werkt hier overuren! Het is fantastisch! Hoe jammer is het dan ook dat er na drie dagen alweer een einde aan komt!

Maar gelukkig valt er genoeg te doen, want inmiddels is het script van 1953 de Musical op de mat gevallen, zijn de eerste stukken muziek al bekend en worden de punten geslepen om vandaag vol vertrouwen en moed er tegen aan te gaan! Het zal een drukke periode worden waarin we voor het eerst in de geschiedenis van Van Hoorne zo’n grootse productie gaan creëren. Enorm spannend, maar vooral ook een enorme uitdaging om met z’n allen op een  waardige manier een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis te laten weerleven. Het is en blijft een actueel onderwerp…

We wonen nog steeds beneden NAP. Over twee weken zal ik jullie hier meer over kunnen vertellen, dan zijn we al een eind op weg met de repetities. En dan zal ik jullie kunnen vertellen over mijn understudy…Op 18 december mag ik in Delfzijl voor het eerst op in de rol van Sebastiaan, aangezien Roy van den Akker dan helaas verhinderd is. Het zal een hele ervaring zijn, maar daarover de volgende keer meer…

Lieve groet, Martijn

Klik op de foto om te vergroten.

no images were found

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies