Start repetities 1953 De Musical

Vandaag zijn in Theater de Lockhorst in Sliedrecht de repetities gestart van 1953 De Musical. De nieuw geschreven Nederlandse musical speelt zich af tijdens de Watersnoodramp van 1953, die grote delen van Zuid-West Nederland onder water zette. Hoofdrolspelers Ben Cramer, Marcel Smid, Filip Bolluijt, Marleen van der Loo en Joke de Kruijf sneden samen de taart aan, die hoort bij een eerste repetitiedag.

De musical die wordt geproduceerd door Van Hoorne Theaterproducties gaat op 1 februari 2011 in première in de Stadsschouwburg van Middelburg. De eerste try-outs zullen plaatsvinden op 15 januari 2011 in de Stadsgehoorzaal in Stadsgehoorzaal Vlaardingen. De musical is te zien door het hele land en kenmerkt zich door prachtige muziek en een meeslepend verhaal. ‘Ik geloof helemaal in deze musical, het is prachtige muziek en de mensen die op het toneel staan, zijn stuk voor stuk talenten. Naast de grote namen die zich al bewezen hebben in het vak staat er jong talent die gaan laten zien dat juist ook nieuwe Nederlandse musicals zo indrukwekkend kunnen zijn’ Aldus producent Michael van Hoorne. Dat de muziek prachtig is wordt beaamd door hoofdrolspeler Ben Cramer ‘Het is ongelofelijk dat deze muziek is gemaakt door een wat onbekende componist, want hij maakt echt hele grote werken. De muziek neemt je mee op een reis van emoties, het is kippenvel, let maar op!’ aldus Ben Cramer die weer na lange tijd op het toneel staatmet zijn tegenspeelster uit The Phantom of the Opera Joke de Kruijf.

Regisseur Bas Groenenberg gaat vanaf vandaag bijna 2 maanden aan de slag om 1953 De Musical in de steigers te zetten en weet zich daarbij gesteund door een goed creatief team. In het creatieve team zit onder andere Kees Osseweijer die de ramp als kleine jongen meemaakte en ook betrokken is geweest bij de totstandkoming van het verhaal.

Meer informatie over deze musical op www.1953DeMusical.nl. Reserveringen kunnen gemaakt worden via de theaters, via See 0900 1353 (0,45cpm), of via de Nationale Theaterkassa 0900 9203 (0,45cpm)

Klik op de foto om te vergroten.

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies