Kaartverkoop ‘Spring Awakening’ gestart

Joop van den Ende Theaterproducties produceert in het voorjaar van 2011 samen met het M-Lab de musical Spring Awakening. De hitmusical is vanaf 10 maart te zien in theater M-Lab in Amsterdam-Noord. De cast bestaat uit 13 acteurs, waarvan er 11 op dit moment nog studeren aan diverse kunstopleidingen in Nederland.

Erwin van Lambaart, Producent van Joop van den Ende Theaterproducties: “We zijn blij dat we juist deze productie met het M-Lab kunnen produceren. Het unieke van deze eigen versie in Nederland is namelijk dat we studenten van de verschillende kunstopleidingen de kans willen geven om ervaring op te doen in een professionele productie in een relatief veilige omgeving. Spring Awakening is daarvoor een uitermate geschikte productie. De jongere generatie acteurs speelt in deze productie immers hun eigen ontluikende levensontwikkeling.”

Spring Awakening ging in 2006 Off-Broadway in première en is gebaseerd op het toneelstuk Frühlings Erwarchen (1891) van Frank Wedekind. Spring Awakening won onder andere 8 Tony Awards en 4 Olivier Awards. Spring Awakening is een eigenzinnige musical over de behoefte van tieners om zichzelf te ontdekken in een tijd waarin de wil en wet van ouders, leraren en geloof boven alles stond en seksualiteit iets was waarover niet gesproken werd.

Spring Awakening is in meer dan 18 landen te zien geweest, waaronder Zweden, Finland, Australië, Engeland, Hongarije, Oostenrijk en Japan. Op dit moment is de musical nog steeds te zien in de Verenigde Staten. De tekst van Spring Awakening is van Steven Sater en de muziek van Duncan Sheik.

De Nederlandse productie zal te zien zijn in een nieuwe regie van Paul Eenens (o.a. Ciske de Rat – de Musical, Petticoat). De choreografie is in handen van Daan Wijnands (o.a. Urinetown, JOSEPH) en de vertaling is van Daniël Cohen (o.a. Sunset Boulevard, Cabaret, Evita). De muzikale leiding is in handen van Frans Heemskerk (o.a. The Wild Party) en de kostuums zijn van Joost van Wijmen (o.a. Wiplala Weer van het Filiaal). Kaarten zijn vanaf nu te bestellen via www.m-lab.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies