Ruud van Overdijk; passievolle en vurige Zorro

Ruud van Overdijk staat nu nog in de musical Volendam, maar het liefst pakt hij zijn eigen hoofdrol. En wel de rol van Zorro! Daarom is hij één van de elf kandidaten die vanaf 1 januari om die felbegeerde rol gaat strijden.

Wat: Op zoek naar Zorro
Wie: Ruud van Overdijk
Waar: Vondelkerk, Amsterdam
Wanneer: 6 december 2010
Door: Jouke van Buuren

Kun je ons misschien vertellen wie Ruud van Overdijk is?
“Ik ben Ruud van Overdijk en heb gestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, en dan de afdeling muziektheater. En ik heb twee maanden lang de rol van Brit gespeeld in We Will Rock You. En nu sta ik in Volendam de musical, waarin ik de rol van Klaas vertolk.”

Hoe combineer je dan ‘Op Zoek naar Zorro’ met Volendam de musical?
“Ik heb eerst auditie gedaan voor Volendam de musical, waarvoor ik werd aangenomen. ‘Op zoek naar Zorro’  kwam daarna. Gelukkig zijn De Graaf en Cornelissen Producties (producent Volendam de musical – red.) zo aardig geweest om mij de kans te geven ook in ‘Op zoek naar Zorro’ te staan. Een acteur moet vele kanten hebben en dit kan ik zo mooi ontplooien.”

Zien we jou tijdens ‘Op Zoek naar Zorro’ nog in Volendam de musical?
“Natuurlijk speel ik niet op dagen van de liveshows. omdat het live is (lacht). Maar daar is een alternate voor die tijdens de ‘Op zoek naar Zorro’-periode ongeveer de helft van de shows zal spelen.  En de andere helft speel ik dus gewoon.”

Heb je dan nog tijd om te slapen of ga je 24 uur per dag door?
“Ja daar lijkt het wel op (lacht). Nee hoor; ik neem mijn momenten tussendoor. Zo heb ik ook gezellig Sinterklaas gevierd met mijn familie; dat is dan echt een verademing. Verder eet ik gewoon goed en neem ik op tijd mijn rust.”

Wat voor Zorro ben jij?
“Ik denk een hele passievolle en vurige Zorro. En mijn Zorro is een krachtige man.”

Zorro de musical; kennen we denk je allemaal het verhaal?
“Ik denk dat iedereen het wel kent. Zo zijn er enkele diepgaande momenten in het boek van Isabel Allende (schrijfster van het boek ‘Zorro’ – red). In die delen ziet veel meer achtergrond informatie waardoor je de man Zorro echt leert kennen. Maar als je alleen de films kent dan heb je al een goed beeld van Zorro. In de musical krijg je echter ook nieuwe informatie waarbij je ook meer te weten krijgt over Zorro.”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies