Sprookjesboom de musical verveelt nog lang niet

De musical met alle figuren uit de bekende Sprookjesboomreeks speelde al vele malen in de Efteling. Nu ging de musical alweer voor de derde  keer in première, maar voor het eerst buiten de veilige sprookjesmuren van de Efteling. Sprookjesboom de musical gaat namelijk op tournee!

Wat: Sprookjesboom de Musical
Wie: Thijs van Empel, Janneke Iking, Amy Galatá, Erik Plageman, Bas Bovelander en Jonathan Demoor
Wanneer: 18 december 2010 (tour première)
Waar: Chassé Theater, Breda
Door: Jouke van Buuren

De Sprookjesbosbewoners ontdekken een echt mens in het Sprookjesbos: een houthakker. Ze zijn in rep en roer. Roodkapje vindt hem eigenlijk wel aardig, Draak weet niet goed wat hij ermee aan moet, Klein Duimpje wil net zo gi-ga-gantisch groot worden en Assepoester vindt het wel leuk, zo’n grote stoere man in het Sprookjesbos. Als de houthakker, na een gemeen plannetje van Wolf en Heks, de Sprookjesboom wil omhakken, is de chaos compleet. Daar moeten de Sprookjesbosbewoners natuurlijk een stokje voor steken.

De jonge cast weet het sprookjesverhaal op een heerlijk enthousiaste manier te vertellen. Met behulp van poppen spelen de castleden ieder meerdere rollen. Alleen Erik Plageman (houthakker) speelt maar één rol. Hij is het enige mens in het sprookjesbos. Plageman is een nieuwkomer in de wereld van de musical. Hij lijkt zich echter al prima op zijn gemak te voelen. Zijn spel is leuk en ook op zijn zang is niks aan te merken. Een andere nieuwkomer is Bas Bovelander (inderdaad familie van Job Bovelander) als Klein Duimpje en Langnek. Bovelander weet vooral een aandoenlijk maar toch stoere Klein Duimpje neer te zetten. Vocaal is er ook op zijn prestaties niets aan te merken. De laatste nieuwkomer in de cast is Jonathan Demoor als Ezel, Fakir en Ko Kabouter. Demoors vertolking is ietwat hysterisch, maar hij weet het publiek en vooral de kinderen hiermee uitstekend te vermaken.  Echter weet Demoor ons de aandoenlijk vertolking van Ezel door Barry Beijer (tijdens de eerste speelperiode) nog niet te doen vergeten.

Oudgedienden Thijs van Empel (Wolf en Draag), Janneke Iking (Heks en Roodkapje) en Amy Galatá (Geitje Benjamin en Assepoester) zijn voor de derde keer op rij van de partij. Hun vertolkingen zijn als vanouds sterk. Ook het decor uit Theater De Efteling is mee op tour. Deze is wederom magisch mooi en changementen verlopen vlekkeloos.

De Sprookjesboommusical gaat op tour en beleefde zijn derde première. Toch gaat de voorstelling nog lang niet vervelen. De heerlijk enthousiaste cast met de vrolijke en mooie liedjes is een prachtig geheel. Ook al staat de voorstelling dadelijk in het Noordelijkste puntje van Nederland, bij Sprookjesboom  de musical voelt het alsof je in de Efteling zelf zit.

Eerder schreef Musical Reports  over de voorstelling: De poppen lijken net uit de souvenirwinkel te komen van de Efteling. Dit zorgt voor een hoge herkenningsgraad bij de kinderen. Deze toch wat simpele poppen doen het uitstekend goed bij de kinderen, dus waarom ingewikkelde poppen gebruiken? De muziek (Gregor Hamilton, Jerry Rijstenbril e. a.) is in combinatie met de liedteksten (waarvan de meeste van de hand van Ad van Grooten) een feestje op zich, ook op de CD. Bekende liedjes uit de TV-serie worden door de kinderen meteen foutloos meegezongen, maar ook de nieuwe liedjes doen het goed bij de kinderen. Ondanks dat de show 75 minuten duurt (zonder pauze) vliegt de tijd voorbij en blijft de gehele zaal geboeid.

Lees hier de volledige recensie die Musical Reports schreef naar aanleiding van de Efteling reprise: Sprookjesboom; een feest voor iedereen

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies