M-lab gaat op tournee met popmusical over studentenleven

Na de succestournees van Into the Woods en Urinetown is ook de M-Lab productie Stationsstraat 169huis te zien in de Nederlandse theaters. Deze humoristische popmusical maakt van 7 t/m 26 februari 2011 een kleine tournee langs dertien theaters.

Stationsstraat 169huis vertelt over de vijf bewoners van het studentenhuis op dit adres. Om de huisbaas tevreden te houden, gaan ze samen op zoek naar een nieuwe huisgenoot voor de leegstaande kamer. Dit zorgt voor hilarische botsingen en frustraties, maar ook voor ontroerende momenten.

Stationsstraat 169huis is een productie van M-Lab, het muziektheaterlaboratorium in Amsterdam-Noord waar in samenwerking met talentvolle makers nieuwe titels worden uitgeprobeerd. M-Lab won sinds de opening in 2007 onder meer zeven Musical Awards en de Prijs van de Kritiek 2010 vanwege de belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de podiumkunsten in Nederland.

In 2008 bleek Stationsstraat 169huis van Eva K. Mathijssen (tekst) en Arto Boyadjian (muziek) in het eigen M-Lab theater voldoende potentie te hebben om door te stromen naar de grotere theaters. Voor de tournee-versie wordt de voorstelling bewerkt op basis van de opgedane ervaringen. De makers werden begeleid door Paul de Munnik en Koen van Dijk. De regie is opnieuw in handen van Gijs de Lange en de cast bestaat uit Nyncke Beekhuyzen (Lotte), Dorien Haan (Doe maar), Rein Hofman (Ja zuster, nee zuster), Maria Noë (Pippi zet de boel op stelten) en Erik Willems.

Speellijst

7 februari – Theater Bellevue, Amsterdam (première)
10 februari – Schouwburg Amphion, Doetinchem
11 en 12 februari – Oude Luxor Theater, Rotterdam
15 februari – Stadsschouwburg Middelburg
16 februari – Chassé Theater Breda
17 februari – Parktheater Eindhoven
18 februari – Stadsschouwburg Groningen
19 februari – Leidse Schouwburg
22 februari – Diligentia Den Haag
23 februari – De Harmonie Leeuwarden
24 februari – Orpheus Apeldoorn
25 februari – Stadsschouwburg Utrecht
26 februari – Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies