Water, Sneeuw en Taart!

En dan is het weer tijd voor een blik op de planken… Waar was ik ook alweer gebleven, eens even denken.. Ohw ja, de eerste repetitiedag van 1953 de Musical! Nou ik kan jullie verzekeren dat het een bijzondere ervaring was! Toen we in de Lockhorst te Sliedrecht arriveerden, stond de taart al op ons te wachten! De gehele cast, crew en productie was samengekomen om op de start van een bijzondere voorstelling te proosten! Het begin  van  de eerste Van Hoorne Volwassenenmusical was een feit!

Na een overheerlijk stukje taart te hebben gegeten, waarbij mij de eer ten deel viel om een gedeelte van het hoofd van Filip te mogen verorberen, was het tijd om voor het eerste gezamenlijk het script door te lezen. Alle personages, die je natuurlijk al een aantal keer in je hoofd voorbij had zien komen wanneer je thuis je script op een verloren moment had gelezen, kregen eindelijk de stem die ze zouden moeten hebben. De stem van mijn lieve collegae.

En zo zijn we nu al twee weken bezig en beginnen de personages langzaam vorm te krijgen, beginnen de eerste liedjes op hun plaats te vallen en zijn een groot aantal van de scènes in de grondverf gezet. Er is veel gebeurt, maar toch hebben we nog een hoop werk te verzetten voordat we over vier weken de eerste try-out kunnen spelen. Van de andere kant, gelukkig hebben we ook nog die vier weken, we zijn er immers pas twee bezig.

Ondertussen gaat het sprookjesleven ook gewoon vrolijk verder, en zijn er een hoop voorstellingen van De Gelaarsde Kat. Ook hier blijven zich leuke ontwikkelingen voordoen.

Zo was het voor mij dan eindelijk zover, ik mocht de rol van Sebastiaan spelen, omdat Roy een ander optreden had met Los Angeles the Voices. Ondanks dat Nederland onder een dik pak sneeuw bedolven was en er ook gerepeteerd werd voor 1953 de Musical, zijn we vanuit de repetities in Sliedrecht de weg op gegaan en hebben we sneeuw en ijs getrotseerd om in het meest noordelijke theater van Nederland te spelen, namelijk Delfzijl. Gelukkig hadden we ruim de tijd genomen om in het theater te komen, en al schuifelend hebben we het theater bereikt.

En het was een bijzondere ervaring! Want niet alleen mocht ik de rol van Roy overnemen en had ik een aantal prachtige nummers om te zingen, ik mocht ook de rol van lakei Jean Pierre gewoon blijven doen. Dit is prima te combineren, wat er voor zorgde dat ik dus een leuke combinatie aan personages mocht spelen. Ook Marcella Heukels, understudy voor de rol van Fien, was deze avond op, en het zorgde voor een bijzondere spanning op het toneel en in de coulissen. Het was een  geslaagde avond, en ik kan niets anders zeggen dan: Dit proeft naar meer…. Laten we hopen dat de toekomst dit gaat brengen.

Nou, vandaag op naar Oostburg! Met het script in de tas weer op weg naar een verre uithoek van Nederland om de Gelaarsde Kat  levend te maken… Ik wens jullie allemaal een  sprookjesachtige kerst en een gelukkig en gezond nieuw jaar. Doen jullie voorzichtig met al die sneeuw en vuurwerk?

Lieve groet, Martijn

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies