Daniëlle, een Killer Queen om rekening mee te houden

Daniëlle Veneman is de vaste vervanger van Pia Douwes in We Will Rock You. Nu Pia Douwes gestopt is speelt Veneman avond aan avond de rol van Killer Queen in Utrecht. Op 22 december mocht ze laten zien wat ze in huis heeft: heel veel.

Wat: We Will Rock You
Wie: oa. Daniëlle Veneman, Ger Savelkoul, Marjolein Teepen & Paul Donkers
Wanneer: 22 december 2010 (alternatepremière)
Waar: Beatrix Theater, Utrecht
Door: Henske Bloemen & Neeltje Knaap

Het verhaal speelt zich af in een toekomst waarbij zelf muziek maken verboden is. Iedereen luistert naar computergegenereerde muziek en er is duidelijk voorgeschreven hoe men zich dient te gedragen en welke kleding aan te hebben. De aarde heet tegen die tijd ‘Planet E-Bay’, wat wel aangeeft hoe belangrijk internet in die tijd is. Galileo Figaro (gespeeld door John Vooijs), een jongen die zich nog wel een individu voelt, zet zich af tegen alle eenheidsworst. Hij hoort stemmen en rare zinnen in zijn hoofd waarvan hij niet weet waar ze vandaan komen. Het blijken oude, vergeten teksten te zijn uit een tijd dat er nog zelf muziek gemaakt mocht worden. Samen met zijn vriendin Scaramouche (Marjolein Teepen) en de bohemians gaan ze op zoek naar hun eigen individualiteit, en vechten ze voor hun recht om zelf muziek te mogen maken. Hierdoor krijgen ze een aanvaring met de Killer Queen, de baas van Globalsoft Corporation, het bedrijf dat de orde met ijzeren vuist handhaaft.

De rol van Killer Queen werd vanavond gespeeld door Daniëlle Veneman (All Shook Up, Les Misérables, Tanz der Vampieren). Het zal niet makkelijk zijn een rol over te nemen van een door de wol geverfde vakvrouw als Pia Douwes. Veneman bewijst al heel snel in de voorstelling dat zij dit als geen ander aankan. Naast haar fenomenale en erg krachtige stem straalt ze ook in haar spel als geen ander uit dat de Killer Queen een vrouw is om rekening mee te houden. De bijzondere chemie met Khashoggi (Paul Donkers), de ordehandhaver van de Globalsoftpolitie, is tot achterin de zaal voelbaar. Daniëlle Veneman gaat op geen enkele wijze ten onder in deze krachtige show temidden van een vocaal al even zo sterke cast. De stevige nummers van Queen zijn in goede handen bij deze nieuwe Killer Queen, die ze zingt alsof ze nooit anders heeft gedaan.

Ook zagen wij deze avond in een andere rol Ger Savelkoul (Jesus Christ Superstar, Ciske de Rat, Kruistocht in Spijkerbroek). Savelkoul mocht vanavond in de huid kruipen van DJ. Savelkoul beschikt over een warme stem die bij ‘Dagen vol zonlicht’ goed tot zijn recht komt. Alle grappen slaan aan en het publiek geniet zichtbaar van deze prettig gestoorde hippie. Ook laat Ger zien over improvisatietalent te beschikken, hiermee geeft hij aan dat hij toe is aan een eigen hoofdrol.

Over de voorstelling schreef Musical Reports eerder: We will rock you is een spektakel vol humor, maar vooral vette rock. In twee uur tijd wordt er een keur aan sterk uitvoerende Queenhits op het publiek afgevuurd. De cast maakt er samen met de band één groot feest van en laat het Beatrix Theater op haar grondvesten trillen. We Will Rock You blows your mind!”

Lees hier de recensie die Musical Reports schreef naar aanleiding van de regionale première: We Will Rock You ‘blows your mind’

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies