Betovering

Het is Kerstmis. Buiten is het koud. Binnen niet. De verwarming staat aan. Ik zit op de bank met de laptop op mijn schoot. Op tv begint de jaarlijkse kerstmatinee.

Een klassiek concert wat ieder jaar live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam wordt uitgezonden. Dit jaar zingt de Nederlandse sopraan Eva Maria Westbroek. Een zangeres die sinds 5 jaar furore maakt in binnen- en buitenland. Ze is binnen de operawereld over de hele wereld doorgebroken. Een betoverende zangeres maar vooral ook een hele leuke vrouw. Nadat ze echt prachtig heeft gezongen vertelt ze een beetje stuntelend en onbeholpen aan de presentator dat ze vandaag best zenuwachtig was omdat dit haar allereerste live televisieoptreden in Nederland was.

Ik moet glimlachen en denk aan volgende week: 1 januari is mijn eerste televisie-liveshow van Op Zoek naar Zorro. Bij klassieke musici kun je vaak zo goed zien hoe ze totaal in de muziek op lijken te gaan. Ze ‘zijn’ de muziek. Zoals Eva Maria Westbroek zingt maar ook zoals de dirigent in opperste concentratie het orkest bij de hand neemt en uiteindelijk de luisteraar betovert. Opeens moet ik denken aan een nummer van Paul Mc Cartney wat ooit rond kerstmis is uitgebracht en waar een hele leuke videoclip bij hoort: ‘We all stand together’. Ik bekijk de clip even op Youtube.

De clip is een sprookjesachtige tekenfilm waarin kikkers een concert geven ergens bij een rivier onder een waterval. De kikker-dirigent neemt het kikkerorkest bij de hand. De kikkers zingen uit volle borst. Meer dan dat. Zij zijn de muziek en langzaam worden de vissen, de vogels, de vuurvliegejs en alle andere bewoners bij de waterval betoverd. Zucht. Betovering.

Plop; er verschijnt een nieuw mailtje op mijn beeldscherm. Ik open het mailtje. Het is een mailtje van Mike Schaperclaus, de muzikaal leider en dirigent van Op zoek naar Zorro. In het mailtje stuurt hij de allerlaatste bladmuziek voor de eerste liveshow. De eerste liveshow wordt echt te gek. De muziek is leuk, hip en ik ben heel blij met de prachtige musicalballad die ik mag gaan zingen. Betovering. Zucht.

Het is Kerstmis en ik zit op de bank. Waarschijnlijk zoals de rest van Nederland . Misschien zitten er nu wel meer mensen met een laptop op schoot. Door het mailtje van Mike ben wakker geprikt uit mijn fantasie. Mijn fantasie over klassieke sopranen en zingende kikkers.

‘Kom op Marijn, aan het werk.’ Nootjes en woordjes leren. Maandagmorgen om 9 uur  beginnen de repetities en worden we in de studio verwacht met alle muziek in het hoofd. En dan…dan zal Mike, de dirigent, ons bij de hand nemen en zullen we zingen uit volle borst. Meer dan dat. We zullen volgende week zaterdag Nederland betoveren. Betoveren zoals alle dieren bij de waterval.

Liefs, Marijn

Meer informatie over Marijn: http://www.op-zoek-naar-zorro.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies