Madelon Woods: een echte Elle!

Madelon van der Poel is alternate Elle Woods in Legally Blonde. Hiervoor speelde zij rollen de rollen van Chava in Anatevka en Serena in Fame (Engelstalige versie). Ook was Madelon te zien als understudy Sandy in Grease. Musical Reports zag haar als Elle.

Wat: Legally Blonde
Wie: Oa. Madelon van der Poel, Roy van Iersel, Cindy Bell & Joey Schalker
Wanneer: 25 december 2010 (matinee) (reguliere voorstelling)
Waar: Orpheus, Apeldoorn
Door:
Robin Streppel

Legally Blonde gaat over Elle Woods; een blonde, rijke en dol op bling bling én op haar chihuahua Bruiser zijnde meid. Als ze een huwelijksaanzoek van haar vriendje Warner verwacht, loopt dat anders dan gedacht. Hij dumpt haar omdat hij meer wil dan alleen een “dom” blondje; Warner gaat rechten studeren aan Harvard. Elle besluit hier ook heen te gaan om hem terug te krijgen. Maar dan moet ze wel een studie rechten gaan volgen… Gelukkig vindt ze steun van Emmet, een net afgestuurde student.

Madelon van der Poel speelde deze middag de dragende rol van Elle Woods. Deze rol past van der Poel heel goed: ze ís Elle. Ze heeft zowel het naïeve als het geraffineerde wat een Elle moet hebben. Daarnaast is van der Poel een echt meisje bij wie de roze pakjes van Elle niet misstaan. Vocaal weet van der Poel uit te pakken in de nummers ‘Zoveel beter’ en ‘Wettelijk blond’. In de rustige nummers als ‘Volwassen’ is Madelon niet altijd verstaanbaar. Madelon overtuigt als Elle Woods. Ze tovert een lach op je gezicht als zij ten tonele verschijnt.

Legally Blonde blijft een sterke voorstelling. Het samenspel tussen Madelon van der Poel en Laura Vlasblom was hilarisch en het samenspel met Joey Schalker aandoenlijk. Madelon bewijst dat ze klaar is voor een ‘first cast-hoofdrol’.

Musical Reports schreef eerder: “Legally Blonde is een heerlijke vrolijke musical met af en toe ook een traantje. De cast is ontzettend sterk. Opvallend is ook Cindy Bell die een ongekend goede presentatie van Brooke neerzet. De songs zijn sterk en liggen heerlijk in het gehoor. Al is het decor niet overal sterk en laat de regie een paar kleine steekjes vallen; Legally Blonde is een geweldige leuke theaterervaring. Snap snap!”

Lees hier de recensie die Musical Reports eerder schreef: Legally Blonde: Oh My God die show!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies