Afscheid nemen van ‘Een Leven Zonder Jou’

Op 19 december hebben we de laatste voorstelling van ‘Een Leven Zonder Jou’ gespeeld.

Zo’n laatste voorstelling is ook altijd een beetje gek, omdat je er nog extra van probeert te genieten. Ik dacht ook bij alles wat ik deed: “Dit doe ik nu voor het laatst”. Voor de laatste keer ging ik mijn spullen klaar zetten en mijn kleren klaarleggen; make-up op doen en mijn haar vastzetten; flesje water vullen en bij mijn spullen zetten; naar het toilet; soundchecken; nog een keer mijn spullen controleren; nog een keer naar het toilet en dan voor de laatste keer klaar gaan staan.

Ik voelde een soort spanning, al was het niet dezelfde spanning die ik had bij de première. Het voelde gewoon anders aan het begin dan de andere voorstellingen. Het werd een leuke laatste voorstelling! Na afloop werd alles opgeruimd en hebben we nog gezellig wat met elkaar gedronken. Al was dat niet anders dan bij andere voorstellingen.

Een laatste voorstelling betekent dus ook afscheid nemen je collega’s, de productie, de muzikanten, de geluidsman en de lichtvrouw, de theaters en van je rol. Ik vond het vooral moeilijk om afscheid te nemen van mijn rol, omdat ik met veel plezier deze rol heb gespeeld. Maar ook afscheid nemen van mijn collega’s was moeilijk. Juist omdat we met z’n drieën waren in plaats van een grote cast.
In ‘Een Leven Zonder Jou’ is “afscheid nemen” een belangrijk aspect, er werd namelijk elke voorstelling afscheid genomen. Al is het natuurlijk wel een heel ander soort afscheid nemen dan wat wij nu doen. Het is jammer om iets of een periode af te moeten sluiten. Maar ik heb er wel veel mooie, leerzame en grappige herinneringen aan over gehouden.

Afscheid nemen van de productie betekent ook afscheid nemen van een ‘Blik op de Planken’. Dus ik wens jullie alle goeds en gezondheid voor 2011 en veel plezier met de andere verhalen.

Liefs Lotte

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies