Nieuwjaarssprookje

Er is een nieuw verhaal ontstaan. Of eigenlijk lijkt het meer een sprookje. Het sprookje is gebaseerd op iets wat ik gisteren heb meegemaakt en dat was me toch een partij indrukwekkend. Zo indrukwekkend, dat wanneer ik ooit in het bejaardenhuis in mijn ouwe leunstoel beland, ik dit sprookje heel graag aan iedereen die het wil horen zal vertellen.

Het sprookje gaat als volgt:  Er waren eens 1 miljoen mensen. Die 1 miljoen mensen besloten na een zinderende jaarwisseling; met wat glaasjes champagne en tal van goede voornemens op nieuwjaarsavond televisie te gaan kijken. Die avond, overigens ook de allereerste avond van een nieuw decennium, om iets voor half tien, keken de 1 miljoen mensen naar Nederland 1.

Daar  begon op dat moment een programma. Een programma waarin 11 jongemannen auditie doen voor de hoofdrol in een musical. Binnen die 11 jongenmannen zat er eentje met bruin krullend haar en een Auberginekleurige sjerp om zijn middel. En die jongen is de hoofdpersoon in dit verhaal. De krullenjongen met Auberginekleurige sjerp mocht een lied zingen.

Tijdens de intro van zijn lied ging er een gigantisch grote schuifdeur open en lag er pad voor hem. Een pad van wit licht. Bijna een soort tunnel. De jongen zong een lied uit een musical wat oorspronkelijk gezongen werd door een soort engel. En toen gebeurde het.

Heel even, toen de jongen door de schuifdeur over het witte pad van licht liep, voelde hij zich ook een engel. Hij voelde zich licht en het leek bijna alsof hij de aanwezigheid van vleugels kon voelen. En hij voelde de kracht van het kunnen bereiken van 1 miljoen mensen, zoals engelen dat misschien ook wel kunnen.

En of hij de 1 miljoen mensen blij maakte of boos, dat wist hij niet. Maar hij voelde dat ze hem konden horen. En de krullenjongen met Auberginekleurige sjerp leefde gedurende anderhalve minuut, tijdens het zingen van zijn lied, nog lang en gelukkig.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies