Een nieuw jaar, een nieuwe blik op de planken…

Ik wens iedereen van harte een gelukkig, gezond en liefdevol 2011! Dat er maar veel mooie dingen op jullie pad mogen komen!

En ondanks de feestdagen heb ik absoluut niet stil gezeten! Met man en macht zijn we druk aan de slag om van 1953 de Musical een succes te maken. We repeteren tot in de late uurtjes in Sliedrecht om alle scènes logisch, kloppend en vloeiend te maken, studeren met Hans Cassa de prachtige muziek en zo worden script en  score ontwikkeld:Hier een paar regels omgewisseld, verwijderd of toegevoegd, liedje misschien toch mooier op die plek, of misschien mooi wanneer er een reprise van dit lied terugkomt, maar dan gezongen door een ander personage… Het heeft heel wat voeten in aarde.

Het is dan ook fijn dat iedereen op onderzoek uit gegaan is om hun kennis over zeeland te vergroten. Dat helpt een proces als dit enorm.

Ikzelf ben afgelopen zomer en herfst een aantal dagen naar Zeeland geweest, naar Schouwen –Duivenland, waar ik getracht heb zoveel mogelijk informatie in mij op te nemen over Zeeland in het algemeen en specifiek ten tijde van de watersnoodramp.  Zo heb ik mijzelf o.a. een aantal uurtjes opgesloten in de bibliotheek van het Watersnoodmuseum, heb ik dit museum goed in mij opgenomen en vele filmpjes bekeken en krantenartikelen gelezen.

Dit museum is een uniek document van een bijzonder intens stukje vaderlandse geschiedenis waar met respect voor het verleden, maar met blik naar de toekomst een monument voor de gebeurtenissen van 1953 is opgericht.

De beelden die ik daar gezien heb, de verhalen die ik er gehoord heb en de boeken die ik er gelezen heb, zorgen er samen met de gesprekken met overlevenden voor, dat ik een rijke bron aan documentatie in mijn hoofd heb weten op te slaan. Deze bron kan ik nu aanboren wanneer het er op aan komt. Wanneer een scène vereist dat je een landschap voor je ziet, een beschadigde dijk of wanneer je hoort dat de dijken gebroken zijn, je weet nu hoe het er uit heeft gezien, en je hebt het gevoeld…

Want mijn meest  bijzondere herinnering van deze bezoeken aan Zeeland is is de avond dat ik in het schemerdonker op Schelphoek op de dijk ben gaan staan en het water heb bekeken. Niets meer en niets minder. Kijken, alleen kijken en in je gedachte de gebeurtenissen van de voorstelling aan je voorbij laten trekken. Het waaide hard en het water was ruw, en de intensiteit van dat moment is wat ik nu vaak oproep in mijn gedachte wanneer we aan het spelen zijn… De natuur is een krachtig wonder.

Maar er gebeuren natuurlijk ook hele gezellige dingen. Zo hebben we onlangs de verjaardagen van Filip en Marleen mogen vieren. Met een lekkere cake, en een stapel cadeautjes. Hieperdepiep hoera! Dat ze nog vele verjaardagen mogen beleven, dan bak ik met alle liefde weer een cake.

Vandaag wordt een drukke dag: we gaan de kostuums doorpassen, krijgen het decor voor het eerst te zien en gaan samen met Bas en choreografe Agaath Verspeten een aantal nummers stagen. Dat beloofd weer een latertje te worden… Ik heb er nu al zin in!

Over twee weken hebben we de eerste try-outs gehad… Spannend! Ik houd jullie op de hoogte!

Lieve groet, Martijn

Klik op de foto om te vergroten.

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies