Uitreiking castalbum Volendam de musical

Een dag na de landelijke première van Volendam de musical berichtte Shownieuws dat Maribelle zich gepasseerd zou voelen. Zij had geen uitnodiging ontvangen voor de première van deze musical over haar geboortedorp. De uitnodiging voor de Amsterdamse première is wel aangekomen. Na afloop overhandigde Maribelle het eerste exemplaar van het castalbum en de nieuwe singel van Zilt.

Wat: Volendam de musical
Wie: O.a. Maaike Widdershoven, Jasper Kerkhof, Hilke Bierman en Metta Gramberg
Waar: De La Mar, Amsterdam
Datum: 6 januari 2011 (Amsterdamse première & uitreiking castalbum)
Door: Sebas Verboom

Achteraf bleek het door Shownieuws naar buiten gebrachte bericht over de afwezigheid van Maribelle bij de landelijke première van Volendam de musical om een misverstand te gaan. Producent De Graaf en Cornelissen producties hadden wel degelijk een uitnodiging verzonden aan Maribelle. Deze heeft echter nooit het zonnige Ibiza bereikt. De uitnodigingen voor de première zijn verstuurd aan agenten en producenten. “Het is goed mogelijk dat de uitnodiging voor Maribelle ergens is blijven steken.”, aldus Hans Cornelissen, die na een meer dan geslaagde Amsterdamse première het podium betrad.

Na haar naam meermaals in de voorstelling voorbij te hebben horen komen (“Iemand interesse in een Maribelle-asbak?”), betrad de Volendamse ster zelf het podium. Zij benadrukte nog eens niet in te zitten over het misverstand en verheugd te zijn met haar aanwezigheid op deze avond. De voorstelling over haar geboortedorp is haar goed bevallen, want ze gaf aan het erg leuk te hebben gevonden. Extra lof bedeelde zij toe aan Hilke Bierman voor het goed beheersen van het Volendams accent. Vanaf het moment dat Maribelle haar eerste woorden heeft gesproken valt eigenlijk pas echt op hoe goed de cast het Volendamse accent beheerst.

Toen was toch echt het moment daar: het eerste exemplaar van het castalbum werd door Maribelle uitgereikt aan Maaike Widdershoven (Mary) en Metta Gramberg (Oytje). Tijdens de landelijke première in Zaandam werd het castalbum live opgenomen. Dit resulteerde in een lekkere plaat waar zestien Volendamse hits en twee medleys uit de voorstelling op staan. Het gevoel van de voorstelling blijft bewaard op de plaat, de cast klinkt sterk en de arrangementen van Franc Pappot geven de welbekende songs een frisse touch.

Dit was echter nog niet alles. Na het succes van de eerste singel van de band Zilt (Volendam) kon een vervolg niet uitblijven. Aan Maribelle de eer om, dit keer samen met Hilke Bierman, het eerste exemplaar van de nieuwe singel van Zilt aan de jongens te overhandigen: een singel met haar eigen inzending voor het Songfestival (1984), ‘Ik hou van jou’. Maribelle was in Nederland succesvol met deze song maar behaalde bij het songfestival slechts een gedeelde dertiende plaats.

Aangekondigd door de eerste drie door Maribelle gezongen regels van ‘Ik hou van jou’ brengen Zilt en Hilke Bierman als afsluiter van de avond de singel live ten gehore. Na dit gehoord te hebben zou een dertiende plaats op het songfestival te laag zijn. Zilt en Hike Bierman: Twelve points / Douze points.

De singel ‘Ik hou van jou’ en het castalbum van Volendam de musical zijn beiden te bestellen op via de website van de musical: www.volendamdemusical.nl. Lees ook de recensie die Musical Reports schreef naar aanleiding van de landelijke première: Volendam; palingsoap de musical.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies