Het Patchwork van Zorrau Bergine

Lieve column lezers. Vandaag sta ik mezelf toe om een paar losse gedachtenspinsels met jullie te delen. Associaties, bedenkingen. De hele dag ben ik nog aan het nagloeien en genieten van gisteravond (man wat vond ik het spannend en indrukwekkend!) en daardoor ben ik al de hele dag een beetje onrustig; Ik wilde graag uitrusten maar voelde me te wild, ik wilde graag sporten maar bleek eenmaal op de sportschool toch te moe, ik wilde graag schrijven maar mijn gedachten sprongen steeds van de ene naar de andere. Vandaar een paar klein ‘patchwork’ van gedachten. Laat ik het noemen: ‘Het Patchwork van Zorrau Bergine’. Komt ie:

1.Op een avond zat Zorro bij het vuur. Geen open vuur dit keer, want het was winter. Het was koud en guur. Nee, dit keer een vuurtje dat gezellig knetterde in de openhaard  van zijn huiskamer. Hij vermaakte zich die avond met een mooi boek. Het boek ging over de Brabantse jongenman Marijn die mee deed aan een TV wedstrijd met als hoofdprijs het mogen spelen van de rol van Zorro in een musical. Zorro keek over zijn boek naar het vuur en dacht: wauw.. een tv wedstrijd? Over mij? Een trotse glimlach verscheen op zijn gezicht’

2. Is bescheidenheid nou eigenlijk een positieve eigenschap? Van de eigenschappen: aardig, sexy en ondernemend kunnen we met zekerheid stellen dat ze positief worden gevonden. En van boos, arrogant of lui dat ze negatief zijn. Maar bescheidenheid? Is dat dan goed of slecht?

3. Gisteren tijdens de opening van de Live show vloog de hand-microfoon van Karin Bloemen als een raket uit haar hand. Heeft iemand dat toevallig gezien? Ik maak bij deze een diepe buiging voor Karin. Hoe professioneel ze daar mee omging en de show bleef maken (en stelen ) getuigt echt van vakmanschap.

4. Mijn personal trainers op de gym heten Ivan en Nils. Met Ivan train ik al jaren. Elke dinsdag laat hij me in het zweet werken en daagt hij me uit op de sportschool. Dankzij hem voel ik me sterk. Zowel fysiek als daardoor ook geestelijk. Speciaal voor ‘Op Zoek naar Zorro’ hebben we allemaal ook personal trainer Nils gekregen en ook met hem heb ik lekker getraind. Daarnaast heb ik van m’n zes tot mijn zestiende heel fanatiek geturnd.

5. Door mee te doen aan dit programma voel je groot en klein tegelijk. De vele reacties die je krijgt doen je groot voelen, maar je word je ook ontzettend bewust van de broosheid van talent. Het leek afgelopen week wel alsof we als Zorro’s steeds saamhoriger werden. We zijn een fijn team en ik ben er trots op dat ik daar deel vanuit mag maken.

Tot slot. Ik heb gisteren ontzettend genoten. Ik was behoorlijk zenuwachtig maar heb uiteindelijk een hele toffe avond gehad. Volgende zaterdag ga ik iets heel anders doen. Iets wat ik heel graag zing en waar ik op een totaal andere manier helemaal in kan duiken. Ik ga een heel ander element van Zorro laten zien. Gek eigenlijk; door het schrijven van dit ‘patchwork’ ben ik opeens een stuk rustiger geworden.

Ik wens iedereen een hele goede week en tot de volgende keer.

Liefs, Marijn

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies