Bewerking Ich War Noch Niemals In New York met hits Paul de Leeuw

Na de successen van Ciske de Rat en Petticoat komt Joop van den Ende Theaterproducties in het aanstaande theaterseizoen (2011/2012) opnieuw met een nieuwe Nederlandse musical: Vlieg Met Me Mee. Een bewerking van het Duitse Ich War Noch Niemals In New York. Voor de bewerking van deze hartverwarmende voorstelling met humor en romantiek worden de songs van Udo Jürgens ingeruild voor de bekendste liedjes van Paul de Leeuw. Uiteraard blijft ook het script niet onaangeroerd. Binnenkort wordt bekend wie de hoofdrollen gaan vertolken.

Erwin van Lambaart, producent van Joop van den Ende Theaterproducties: “We zitten in de laatste fase van het creatieve proces. De voorbereidingen verlopen erg voortvarend. Joop van den Ende en ik zijn uiterst content met de inspirerende medewerking van Paul de Leeuw. Iedereen in Nederland heeft wel een onvergetelijke herinnering bij een nummer van Paul. Zijn rijke repertoire past uitstekend bij de sfeer en inhoud van deze nieuwe theaterproductie.”

Paul de Leeuw: “Ik vind het een grote eer dat er met mijn liedjes een nieuwe Nederlandse musical gemaakt kan worden door zo’n geweldig team en topproducenten. Het voelt als droomland! En dat allemaal in het theaterjaar dat ik 50 word. Na de eerste gesprekken over de musical ging mijn theaterhart direct sneller kloppen.”

Vlieg Met Me Mee (Ich war noch niemals in New York) vertelt het verhaal van twee drukke alleenstaande dertigers: een ambitieuze TV presentatrice, zojuist genomineerd voor de Televizier-Ring, en een stoere maar nonchalante gescheiden fotograaf met een zoontje van twaalf. Beiden hebben nog een levende ouder die in het bejaardentehuis verliefd zijn geworden op elkaar en dat vervolgens willen vieren met hun droomreis, een cruise van Rotterdam naar New York. De volwassen kinderen reizen halsoverkop hun eigenzinnige ouders achterna maar of zij ook op het gebied van de liefde hun voorbeeld zullen volgen ……? Met de grootste hits van Paul de Leeuw zoals Vlieg Met Me Mee, Ik heb je lief, Blijf bij mij, Jij bent de vleugels van mijn vlucht.

De regie van Vlieg Met Me Mee is in handen van Carline Brouwer. Carline was afgelopen jaar genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Regie voor All Shook Up – Love Me Tender. Daarnaast heeft ze voor Stage Entertainment International onder andere de regie verzorgd van Sister Act en was zij verantwoordelijk voor de regie van de eerste Duitse opvoering van Ich War Noch Niemals In New York. Brouwer bevindt zich met deze productie dan ook op bekend terrein.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies