Marco Borsato en Albert Verlinde presenteren Warchild schoolmusical

Marco Borsato en Albert Verlinde hebben in Koninklijk Theater Carré de War Child schoolmusical `Voor kids gaat de zon op’ gepresenteerd. Onder veel mediabelangstelling vertelden ze over hun betrokkenheid en de totstandkoming van de schoolmusical, die bedoeld is voor leerlingen van groep 8.

Via de speciale website www.warchildschoolmusical.nl kunnen scholen zich aanmelden. Omdat het project 100% gesponsord tot stand is gekomen, is de musical gratis beschikbaar voor hen.

Marco Borsato: ” Ik ben echt trots op het resultaat! Het is een boeiende, spannende en leerzame musical geworden. Het thema oorlogskinderen is er op een speelse en creatieve manier in verwerkt. Daarom is de musical niet alleen educatief, maar vooral ook heel leuk om uit te voeren. Ik weet zeker dat de leerlingen van groep 8, die met de musical afscheid nemen van hun basisschooltijd, hier heel veel plezier aan zullen beleven!”

Albert Verlinde: “Een schoolmusical vergeet je nooit meer van je leven. Met deze musical willen we kinderen op een speelse manier in aanraking laten komen met het thema kinderen in oorlogslanden. Creativiteit speelt een heel belangrijke rol om het onderwerp kinderen in oorlogslanden op de kaart te zetten.”

Computergame
De musical is voor War Child een middel om kinderen op een aantrekkelijke manier bewust te maken van wat er met hun leeftijdsgenootjes gebeurt als ze opgroeien in oorlog. In `Voor kids gaat de zon op’ komen de leerlingen van een groep 8 in een levensechte computergame over oorlog terecht. Vervolgens blijkt dat oorlogskinderen ook muziek willen maken, willen dansen, tekenen en sporten. Door samen te lachen voelen de kinderen zich weer goed. Zo vergeten ze langzaam hun angsten verdriet.

Scenarioschrijver Dick van den Heuvel schreef het script van de musical, Mark Kuijpers componeerde de muziek.

Ga voor het script, de muziek, tips&tricks voor de uitvoering en andere informatie
naar www.warchildschoolmusical.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies