Wicked nog dit najaar in het Circustheater te Scheveningen

Chantal Janzen, Jim Bakkum, Willemijn Verkaik en Pamela Teves gaan hoofdrollen vertolken in de musical Wicked van Joop van den Ende Theaterproducties. Wicked zal Mary Poppins opvolgen in het Circustheater in Scheveningen en gaat in het najaar van 2011 al in première.

Erwin van Lambaart, producent van Joop van den Ende Theaterproducties: “Wicked is de succesvolste musicalproductie ter wereld van dit moment. Wereldwijd zagen al miljoenen mensen dit visuele spektakel. Dagelijks staan op Broadway mensen in de rij in de hoop een kaartje te bemachtigen. Het is daar inmiddels zelfs succesvoller dan The Lion King. We zullen een aantal complexe aanpassingen moeten doen in het Circustheater om de voorstelling te kunnen plaatsen, maar dat hebben we er graag voor over. Ik kijk er oprecht naar uit om deze productie aan het Nederlandse publiek te presenteren en ben zeer content met de hoofdrollen die voor het eerst in deze samenstelling op het toneel staan”

Wicked is gebaseerd op de bestseller “Wicked” van Gregory Maguire uit 1995. Wicked vertelt het meeslepende verhaal van een ongewone vriendschap tussen twee meisjes in het magische land van Oz; de blonde, populaire en stijlvolle Glinda (Chantal Janzen) en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba (Willemijn Verkaik). Wicked is een musical waarin niet alles is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen.  

Hoofdrollen
Chantal Janzen schittert op dit moment in Petticoat. Hiervoor was zij te zien in Tarzan en Beauty and the Beast, Crazy for You, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer?, Saturday Night Fever en 42nd Street. Ook speelde ze in verschillende films, waaronder De Dominee, Feestje, Alles is Liefde, Duece Bigalow II, Volle Maan en Het Geheim. Op tv presenteerde ze verschillende programma’s zoals o.a. het Televizierring Gala, Weten zij Veel ?! en het Pink Ribbon Gala.

Jim Bakkum heeft afgelopen seizoen de hoofdrol vertolkt in de musical Hairspray. Daarvoor was hij o.a. te zien in de producties Fame en Grease. Zijn carrière begon in 2003 toen hij tweede werd in het tv-programma Idols. Inmiddels heeft hij vijf succesvolle albums uitgebracht en verschijnt binnenkort zijn nieuwe Engelstalige single. Verder heeft hij in diverse films en series gespeeld waaronder Baantjer, Boks, Afblijven en Snowfever.

Op dit moment staat Wicked o.a. in Oberhausen, waar de musical te zien is met de Nederlandse Willemijn Verkaik in de rol van Elphaba. Willemijn Verkaik zal ook in Nederland deze hoofdrol op zich nemen welke zij in Duitsland met veel furore speelt en waarvoor ze in 2009 én 2010 als beste actrice uitgeroepen werd. Willemijn was eerder in hoofdrollen te zien in Elisabeth, Jeans3 Musketiers, Eternity, We Will Rock You(Duitsland), Aida (Duitsland) en Songs for a New World (Duitsland). Naast haar hoofdrol in Wicked heeft Willemijn ook met Best of Musical Gala 2010 langs diverse Duitse steden getoerd.

Pamela Teves was de afgelopen 16 jaar te zien als Bettina Wertheimer in Onderweg naar Morgen en speelde daarnaast rollen in o.a. Oppassen, Goede Tijden Slechte Tijden en De Erfenis.  Daarnaast was Pamela te zien in klucht De Tante van Charlie en de musicals My Fair Lady, De Spooktrein, Madam van Annie M.G. Schmidt en Cabaret, waar Pamela in 2009 een John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke bijrol in een grote musical voor won. Ook speelde zij in films, waaronder De vierde Man, De Kleine Blonde Dood, Murder Story en vijf Sinterklaasfilms.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies