Stel je toch eens voor…

“Stel je toch eens voor”, zo begint een van de liederen uit onze productie. Stel je nou eens voor: over twee weken is het zo ver, de première.

Bekende en minder bekende Nederlanders, maar allemaal belangrijk voor ons, begeven zich in avondkleding naar Middelburg om zich een avond te laten meevoeren naar het Zeeland van 58 jaar geleden. Een van de vele plekken in Zuid-West Nederland waar tijdens de nacht van 31 januari op 1 februari het leven ophield te bestaan. De wereld was weg. Of volledig ontregeld omdat huis, haard en familieleden aan hen onttrokken werden. En wie is er verantwoordelijk voor deze ramp? Dat is een vraag die altijd blijft. De voorstelling is nu echter nog in zijn try-out periode en de eerste twee voorstellingen zitten er al weer op. Na een intensieve periode van lange dagen en korte nachten hebben we de Lockhorst verlaten en zijn we een week lang te gast geweest in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Hier was het na dagen van monteren, technische doorlopen en repeteren dan eindelijk zo ver dat er ook publiek naar ons product kwam kijken. We hebben afgelopen vrijdag een generale repetitie gehouden voor een select groepje vrienden en familie. En het was enorm spannend. Voor het eerst zaten er naast Michael, Bart, Bas en de techniek andere mensen achter het rood velours gordijn op het moment dat het open gaat na de ouverture. Voor het eerst konden mensen zien wat we gemaakt hadden. En hun mening ventileren, want dat vonden wij ook erg belangrijk. En eigenlijk stuk voor stuk kwamen ze tot de conclusie dat we een pareltje in handen hebben dat logischerwijs nog verder opgepoetst moet worden.

Na aanleiding van deze generale repetitie zijn we op zaterdag nog aan het schaven geweest, zijn er scènes gewijzigd en is de pauzefinale drastisch veranderd. Maar allemaal ten goede van het product. Ook de reacties van mensen uit het publiek naar aanleiding van de eerste voorstellingen zijn erg positief. Wij gaan dus vol moed aan de slag om de laatste puntjes op de i te zetten. Morgen gaan we onze voorstelling naar het Noorden verplaatsen, naar Goor.

Hiermee gaat de tour dan officieel van start en zijn we na 6 weken repeteren dan eindelijk op weg naar Middelburg… om van daaruit het gehele land aan te doen met ons mooie verhaal.

Tot na Middelburg!

Mmm… Ik moet maar eens gauw op zoek naar een smoking…

Lieve groet Martijn

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies