Tom Jansen speelt Ramses Shaffy in musical

Acteur Tom Jansen (65) kruipt in de huid van de oude Ramses in de gelijknamige musical over het leven van Ramses Shaffy. Dat maakten de musicalproducenten Albert Verlinde en Roel Vente vrijdag bekend. Dat William Spaaij de rol van jonge Ramses op zich neemt, was al ruim een half jaar geleden bekendgemaakt.

Jansen studeerde in 1968 aan de Toneelacademie Maastricht en stond in tientallen toneelvoorstellingen. Momenteel speelt hij in het toneelstuk Ontrouw met Linda van Dyck. Jansen is ook bekend van talloze rollen in films en tv-series, waarvan Annie M.G. een van de meest recente is. In zijn lange acteercarrière trad Jansen niet eerder op in een musical. In Rames wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief vanuit de oude Ramses die terugkijkt op zijn leven, vertelt Jansen in een vrijdag gepubliceerd interview in de Volkskrant. Dat was voor hem reden om ja te zeggen op het verzoek van regisseur Peter de Baan (Billie Holiday).

Het script is geschreven door Dick van den Heuvel. De biografische musical Ramses gaat op 1 december in première, exact twee jaar na het overlijden van de chansonnier.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies