Cast Nederlandse Spring Awakening bekend

De cast van de Nederlandse versie van de musical Spring Awakening is bekend. De twee volwassen rollen worden gespeeld door Henriëtte Tol (Keyzer en de Boer Advocaten,Bloedverwanten) en Ad Knippels (Mamma Mia!, Ciske de Rat – de Musical). De andere 11 acteurs studeren nog aan diverse Nederlandse theateropleidingen in Nederland. Spring Awakening is slechts 4 weken, vanaf 10 maart tot en met 3 april, te zien in een eigen Nederlandse versie in het Amsterdamse theater M-Lab en wordt geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties en het M-Lab.

Naast Henriëtte Tol en Ad Knippels bestaat de cast uit de volgende personen:

Ton Sieben  – Fontys Conservatorium Tilburg;
Michelle van de Ven – Fontys Conservatorium Tilburg;
Jasper Stokman – Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater;
Lisa Berendse – Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater;
Desi van Doeveren – Codarts Rotterdams Conservatorium;
André Haasnoot – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten;
Annemarieke Leurs – Willem Nijholt Academie;
Tim Van Peteghem – Codarts Rotterdams Conservatorium;
Bart van Veldhoven – Fontys Conservatorium Tilburg;
Robin Virginie – Diverse workshops waaronder aan de Stagedoor Manor in New York;
Martijn Vogel – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Spring Awakening is een eigenzinnige musical over de behoefte van tieners om zichzelf te ontdekken in een tijd waarin de wil en wet van ouders, leraren en geloof boven alles stond en seksualiteit iets was waarover niet gesproken werd. De Broadwayproductie won acht Tony Awards en de West End productie ontving vier Olivier Awards.

De Nederlandse versie is te zien in een nieuwe regie van Paul Eenens (o.a. Ciske de Rat de Musical, Petticoat). De vertaling is van Daniël Cohen (o.a. Sunset BoulevardCabaretEvita). Daan Wijnands (o.a. UrinetownJOSEPH) verzorgt de choreografie. De muzikale leiding is in handen van Frans Heemskerk (o.a. The Wild Party), het lichtontwerp is van Uri Rapaport (o.a. Petticoat). Ciske de Rat – de Musical), het geluidsadvies is van Jeroen Bas (o.a. Sondheim in SongsFame) en de kostuums zijn van Joost van Wijmen (o.a. Krabat – Meester van de Zwarte Molen).

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies