Clouseau krijgt eigen musical in Vlaanderen

In het voorjaar van 2012 gaat in de Stadsschouwburg van Antwerpen de musical ‘Domino’ in première. De gloednieuwe hitmusical wordt opgebouwd uit de bekendste hits van de nog altijd razend populaire Vlaamse popgroep Clouseau. Het wordt een romantische komedie over vriendschap en liefde, waarin het leven van de 28-jarige vrouw Domino centraal staat. De songs van Clouseau vormen de rode draad in het fictieve verhaal, dat zich gedurende een jaar afspeelt in de Vlaamse volkswijk Swentibold. De bewoners staan op een kruispunt van hun leven en gedurende dat jaar gebeuren er ingrijpende dingen.

Het idee voor de musical ontstond bij de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa, moederholding van commerciële zenders zoals VTM en 2BE) en wordt geproduceerd door VTM. ‘We waren behoorlijk verrast toen VTM bij ons kwam aankloppen om onze zegen te krijgen over hun nieuwe project, een Clouseau musical. Het zou de eerste musicalproductie worden, volledig in eigen beheer. We hebben eens naar elkaar gekeken en zagen meteen dat er wel muziek zit in zo’n project! Een schitterend idee zelfs, en ook de timing is perfect aangezien Clouseau zelf tijdelijk even ‘op rust’ is, zullen wij niet snel samen op een podium te zien zijn – ook niet in deze musical. Maar op deze manier kunnen vele mensen hun favoriete Clouseau hits eens op een totaal andere manier beleven.’, aldus de opgetogen Koen en Kris Wauters.

‘Musicals zijn al een tijdje erg populair, ook in Vlaanderen. Voor ons bedrijf biedt dat veel mogelijkheden’, aldus Wim Hubrechtsen, manager Line Extensions en New Business van de VMMa. De talloze hits van Clouseau lenen zich volgens Hubrechtsen perfect voor ‘deze eerste Vlaamse feelgoodmusical’. In 1987 bracht de Belgische popgroep hun eerste single uit: Brandweer. Meer dan twintig jaar later heeft de groep vijftien albums uitgebracht en meer dan 45 hits gescoord. De band vulde maar liefst 116 keer het Antwerpse Sportpaleis.

Frank Van Laecke tekent voor de regie van de musical en schrijft samen met Allard Blom het script. Van Laecke bouwde als auteur en regisseur van zowel toneel, opera, musical als grootse theaterspektakels een indrukwekkend palmares op en sleepte zowel nationaal als internationaal tal van onderscheidingen in de wacht. Allard Blom is op zijn beurt één van Nederlands meest getalenteerde dramaturgen, tekstschrijvers en vertalers van theater- en musicalproducties. Van Laecke en Blom werkten al eerder samen voor de succesmusical ‘Daens’ en bundelen nu opnieuw de krachten voor de hitmusical ‘Domino’. Uiteraard worden ook Koen en Kris Wauters nauw betrokken bij de realisatie van de musical. Vooral het muzikale gedeelte wordt door hen bewaakt. Daarnaast volgen ze van op de zijlijn het volledige schrijfproces van het script mee.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies