Soldaat van Oranje verkoopt 200.000 kaarten

Soldaat van Oranje – De Musical speelde zaterdagavond haar honderdste voorstelling en bereikte dit weekend tevens het aantal van 200.000 verkochte kaarten. Om deze reden wordt de voorstelling verlengd tot en met juli.  Soldaat van Oranje beleefde op 30 oktober 2010 in het bijzijn van Koningin Beatrix haar première. De draaiende theaterzaal met 1103 stoelen is sindsdien elke voorstelling uitverkocht geweest.

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en beleefde 30 oktober 2010 haar wereldpremière als musical in het nieuwe theater De TheaterHangaar op vliegbasis Valkenburg bij Leiden.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies