Marleen van der Loo

Deze maand staat Marleen van der Loo in de volgspot van Musical Reports,
omdat zij in het nieuwe, deze maand in première gaande ‘1953 de Musical’ staat!

no images were found

Over Marleen van der Loo:

 

 Marleen van der Loo is op 2 januari 1970 in Eindhoven geboren, als jongste in een gezin van 4 kinderen. Ze is getrouwd met musicalacteur Jeroen Phaff. Na de HAVO volgde zij de opleiding Jazz & Showmusical dans aan de  Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Ook kreeg zij zangles van Maria Rondèl en Leon van Leeuwenberg. Ze volgde musicalworkshops van Steve Barton, James Sbano, Pia Douwes, Peter van de Velde, Alberto ter Doest en Willem Nijholt en acteerlessen van Petra Lasseur en Tom de Ket. Sinds 1992 heeft Marleen van der Loo al enorm veel rollen gespeeld, onder andere in Jeans, Evita, Tanz der Vampire (Wenen), Elisabeth, Aïda, 3 Musketiers, Hello Dolly, Mamma Mia, Ciske de Rat, Footloose  en Een leven zonder jou. Op dit moment is zij te zien in 1953, de Musical.

Marleen was genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor de Beste Vrouwelijke Bijrol in 2005 en 2009.

Musical Reports schreef eerder:

– Over haar vertolking van Donna in Mamma Mia:
Het moment waarop Donna de drie mogelijke vaders voor het eerst tegen het lijf loopt is werkelijk onbetaalbaar, hilarisch en toch zo doeltreffend. Vocaal is van der Loo misschien niet de sterkste Donna, maar haar spel is werkelijk prachtig. Het moedergevoel dat ze overbrengt is eerlijk en puur. […] De uitvoering van ‘Het glipt me door mijn vingers’ is werkelijk de meest ontroerende uitvoering ooit. Van der Loo sluit de voorstelling met een mooie knipoog af.Lees het volledige report hier.

– Over haar vertolking van Roos in Een Leven Zonder Jou:
Zij zet een moeder neer die vecht voor het leven en vecht voor haar zoon. Ze lijkt hierdoor heel sterk, maar is tegelijk ontzettend kwetsbaar. Van der Loo weet prachtig de innerlijke strijd te vertolken van een vrouw die wil genieten van de tijd die ze nog heeft maar tegelijk haar zoon niet durft te vertellen dat ze niet meer beter wordt.Lees het volledige report hier.

10 vragen aan Marleen van der Loo:

 

 1. In welke productie ben je momenteel te zien en welke rol speel je daarin?
“Op dit moment speel ik de rol van Willemien Scholten in de musical : 1953 De Musical.”

2. Wat vind je het leukste aan dit vak?
“Pfff, moeilijke vraag! Ik vind heel erg veel leuk. Ik vind het leuk om als een soort psychiater mijn personage helemaal uit te pluizen. Ik vind zingen net zoiets als ademhalen…..ik kan niet zonder. Ik vind de combinatie van zang, dans en acteren helemaal geweldig. Het liefst speel ik rollen waarin alledrie aan bod komen.”

3. Wat was jouw eerste kennismaking met musical?
“Mijn allereerste kennismaking was via de televisie, waar ik als klein meisje betovert heb zitten kijken naar film-musicals als West Side Story, Jesus Christ Superstar en Hair.”

4. Wat is het hoogtepunt uit je carrière tot nu toe?
“Ik heb een aantal rollen mogen spelen die voor mij persoonlijk hoogtepunten waren, omdat het rollen zijn geweest waar ik echt mijn grenzen heb verlegd. Dat waren o.a: Elisabeth (Elisabeth), Amneris (Aida) en Donna (Mama Mia).”

5. Heb je een leuke anekdote die je met ons wil delen?
“Ik ben tijdens Evita een keer vergeten om mijn microfoon op mijn hoofd te plakken en kwam daar tijdens een liedje pas achter. Ik heb toen het hele nummer tegen het voorhoofd van Bill van Dijk (Ché Guevara) moeten zingen, zodat zijn microfoon mijn stem kon oppikken….”

6. Heb je nog een droomrol op je verlanglijstje staan?
“Ik zou graag een keer een voorstelling van Bob Fosse willen doen. Bv: Chicago, of Cabaret, of Pippin. Ik hou enorm van zijn stijl en humor.”

7. Wat is je favoriete musical, ongeacht of je er wel of niet zelf in hebt gespeeld?
“Chicago, Billy Elliot, Tanz der Vampire.”

8. Heb je een voorbeeld in de ‘musicalwereld’?
“Ik kijk erg graag naar mensen als: Bernadette Peters en Sherie Renée Scott.”

9. Wat is voor jou dé musicalsong?
“Oh jeetje, weer zo’n moeilijke vraag! Ik heb zóveel favorieten! Nou, ik kies voor een klassieker:  Don’t Rain On My Parade.”

10. Wil verder nog iets kwijt aan de lezers van Musical Reports?
“Ik hoop dat ondanks de afschuwelijke BTW-verhoging op de tickets de echte liefhebbers hun musical-passie niet aan de wilgen hoeven te hangen. Ik hoop dat we in Nederland nog jaren door zullen bouwen binnen dit mooie theatergenre tot we onze eigen versie van Broadway en West-End hebben gecreëerd. En de tip aan iedereen om zeker naar 1953 De Musical te gaan kijken. Een bijzonder indrukwekkende en mooie voorstelling.”

Meer informatie:

 

Kijk voor meer informatie over Marleen van der Loo op www.marleenvdloo.nl.

Foto’s:

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies