Uitreiking Castalbum Toon de musical

Het is alweer tien jaar geleden dat Toon Hermans het leven liet. Toch leeft hij dit theaterseizoen. Alex Klaasen brengt Hermans op een formidabele wijze tot leven en vanaf nu is ook deze herinnering vereeuwigd. Op 2 februari 2011 werd namelijk in de Stadschouwburg van Amstelveen het Castalbum gepresenteerd van Toon de musical.

Wat: Toon – De Musical
Wie: O.a. Alex Klaasen, Wieneke Remmers, Jan Elbertse, Tina de Bruin en Guy Clemens
Wanneer: 2 februari 2011 (CD presentatie)
Waar: Stadsschouwburg, Amstelveen
Door: Sebas Verboom

Wat is de juiste toon en bovenal wíe is de juiste Toon, als er gesproken wordt over een musical over Toon Hermans? Dat is een vraagstuk dat Albert Verlinde en Roel Vente (producenten) met een tien met een griffel hebben opgelost. Met Toon de musical presenteren zij een integere en liefdevolle voorstelling met het werk en over het leven van één van de grootheden uit de Nederlandse theatergeschiedenis. De tweede vraag beantwoorden ze met Alex Klaasen. Klaasen laat oude tijden herleven en speelt de rol van zijn leven. Ondanks dat hij fysiek niet veel weg heeft van Hermans wordt er geen moment getwijfeld aan het feit dat Hermans weer op de bühne staat.

Maar toch, zoals de voorstelling begint: Toon is niet meer. Chantal Janzen weet nog precies waar ze was toen ze het hoorde: “In een appartement in Amsterdam zo groot als een postzegel”. “Het was net zoiets als onlangs met Michael Jackson”, aldus de musicalster. Daarnaast vertelde ze dat ze Toon Hermans nooit live heeft mogen zien. “Maar” voegde ze daar aan toe, “daar is deze avond verandering in gekomen.” Reden te meer om het eerste exemplaar van het castalbum van Toon de musical uit te reiken aan de man die dit waar heeft gemaakt.

Na deze feestvreugde was er nog iets anders dat Janzen van het hart moest. Wieneke Remmers speelde namelijk deze avond voor het laatst de rol van Rietje Hermans. “Want je bent zwanger” was de boodschap van Janzen aan Remmers.

Op 19 mei neemt Toon weer afscheid van het publiek. Zolang kan hij echter niet zonder zijn Rietje. Celine  Purcell zal daarom vanaf nu het stokje overnemen van Remmers. Zij voegde zich dan ook bij de cast om Remmers een afscheidscadeautje te overhandigen. Naast een ingelijst exemplaar van het castalbum kreeg Remmers ook een Toon-rompertje. Gezamenlijk met de rest van de cast namen zij het laatste applaus van de avond in ontvangst.

Grote sterren als Toon blijven een mens bij, zo zal ook de bijzondere performance van Alex Klaasen ons bij blijven. De herinnering aan één van de best vertolkte rollen uit zijn carrière is vereeuwigd op een castalbum die exact de juiste Toon bevat. Als je hem te zacht afspeelt zullen de buren roepen: “Kan je hem niet wat harder afspelen?”

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies