“Bij ons in Zeeland”

Rode loper uitgelegd, champagne in de koelers en alle voorbereidingen getroffen voor de afterparty, afgelopen dinsdag zo rond de klok van 17 uur was het spannend: de wereldpremière van ‘1953 de Musical’ was nog maar een paar uurtjes verwijderd van aanvangstijd.

Voor de soundcheck toch gauw al mijn smoking klaarhangen, en de lakschoenen nog even opgepoetst. In kostuum en met alle pre-sets gecheckt, nog een laatste stemopwarming en  na de soundcheck met zijn allen op het zijtoneel…

De Foyer is ondertussen volgestroomd met mensen; onder andere Jan Peter Balkenende, Carla Peijs, maar ook Pia Douwes en mijn eigenste ouders en broertje stonden in de Foyer te wachten totdat  de zaal open zou gaan en er driftig gezocht kon gaan worden naar de toegewezen stoel.

De muziek start, het zaallicht dimt en we zijn begonnen. Er is nu geen weg meer terug. De première is een feit.

En wat was het een fijne voorstelling! Het publiek in de zaal was enthousiast, je hoorde en voelde dat ze genoten van onze voorstelling en door de gezonde portie extra adrenaline stegen we allen boven onszelf uit. De liederen werden nog even mooier gezongen, de scènes vielen precies op hun plek en alle changementen, die ons in de afgelopen periode menigmaal hoofdpijn hebben bezorgd, gingen alsof we nooit anders gedaan hadden, in één vloeiende beweging.

Het oorverdovende slotapplaus was een pak van ons hart. Maanden hadden we naar dit moment toegewerkt, en nu konden we aan een overvolle zaal en  een hele groep journalisten en reporters laten zien wat we wilden laten zien: een mooie, integere voorstelling. Geen verhaal over de watersnoodramp, maar tijdens de watersnoodramp.

Na het persmoment was het haasje rep je om tussen alle lieve toi-toitjes en kostuums je eigen spullen te vinden, waar zijn die sokken nou, om in vol ornaat boven aan de trap klaar te kunnen staan voor HET moment van de afterparty: de afdaling.

Een mooie toespraak van Michael, een woordje van KvK mevrouw Peijs en de Deltacommissaris dhr Kuijken verder waren we dan eindelijk toe aan een glaasje champagne en tussen shownieuws, boulevard en madiwodovrijdagshow door ook tijd voor het opzoeken van familie, vrienden en collega’s.

Na deze overweldigende avond was het dan eindelijk beurt aan het Zeeuwse publiek om naar onze voorstelling te komen kijken.

De Zeeuwse kranten en omroep hebben meerdere artikelen aan onze voorstelling besteed en de reacties van de bezoekers waren bijzonder. Er komen nog elke dag brieven en e-mails binnen waarin de bezoekers van de voorstelling hun eigen verhaal met ons willen delen, iets dat ons elke keer weer aangrijpt en kracht geeft telkens weer het beste van onszelf te geven.

Maar ook na deze eerste week Zeeland gaan we verder het land in. De eerste voorstelling van ‘De Gelaarsde Kat de Musical’ na ons verblijf in Middelburg zit er ook al weer op en ook de komende week staan er weer een hoop voorstellingen in de agenda genoteerd.

Nog even heerlijk nagenieten van deze bijzondere week en waar de 3J’s op weg zijn naar het Eurovisie Songfestival in Duitsland, trek ik als mijn eigen  drie J’s, Joris, Jean-Pierre en Jannes, door het land om een lach en een traan te brengen.

Tot gauw,
Lieve groet, Martijn

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies