Vraag & Antwoord

Wat dacht ik wel leuk is, is om te vertellen wat nou de meest gestelde vragen zijn aan een Zorro finalist en aan een ex-Zorro finalist. En laat nou het toeval zijn dat ik inmiddels alle twee de titels heb mogen dragen 😉

Nou hier komen ze dan:
De vijf meest gestelde vragen gesteld op de meest gevarieerde plekken. En daarbij..een antwoord natuurlijk

1‘ Ja, je zult het vast wel al 1000 keer hebben gehoord, maar ben je ‘het’ nou wel of ben je het nou niet?’ (een ver voorover bukkende man die bijna in de appels, bananen en ananassen hangt. Ofwel bij de groenteafdeling van de Appie H)

Eh.. ja ik weet niet  wat u met ‘het’ bedoelt, maar als dat misschien met het programma Op zoek naar Zorro te maken heeft, dan ben ik het..  Enne.. die 1000 keer valt reueueueze mee hoor.

2. ‘Mag ik jou iets vragen, ik doe zelf ook iets met theater, maar hoe is die Pia nou in het echt?’ (een ietwat oudere meneer, ik schat een jaar of 60 onder de douche op de sportschool)

Ja hoor dat mag zeker. Pia? Pia is ontzettend lief en erg leuk en leerzaam om mee te werken. Er is niet zo heel veel verschil tussen de Pia op TV en die in het echt. Nou ja.. behalve dat ze er op TV veel diva- achtiger uitziet, maar  jawie eigenlijk niet? Nee echt, het werken met Pia was een feest en heeft me zeker verder gebracht. En ze was bezig met een boedhistische fruitkuur, maar dat terzijde.

Wie denk jij dat er gaat winnen?’ (Deze vraag kreeg ik eigenlijk vooral de afgelopen twee weken rarara hoe kan dat; onder andere in de trein, bij de traiteur, op de gym en in de rij toen ik kaartjes op haalde voor de bioscoop. Super mooie fim trouwens; Black Swan!)

Eh.. tja.. eigenlijk sprak ik tot nog toe nooit over de andere Zorro’s..maar goed; Nu ik niet meer mee doe en geen concurrent meer ben en er geen meer heb, denk ik.. dat,… al gun ik het iedereen…dat Roman en Tommie de meeste kans maken. Zij hebben het beste Zorro-totaalpakket te bieden. Ze kunnen rete goed dansen, en ze zingen en ze spelen. Ik zou die jongens graag in de rol van Zorro zien.

4.  ‘Je leven zal wel totaal veranderd zijn he? Ja? Is je leven nu veranderd?’ (een onbekende meneer in de gang van het Italiaans Instituut waar ik op maandag altijd Italiaanse les heb)

Eh, nou ja.. nee eigenlijk. Ik geloof het niet. Ik ben nog steeds Marijn. En ik ben geloof ik niet heel anders behalve dan dat ik iets geweldigs heb meegemaakt. En stiekem zou ik het best nog een keer willen. Jaaa nog een keer in die achtbaan!! Maar het grappige is, dat ik dat van te voren wel dacht; straks dacht ik.. als ik dan mee gedaan heb aan Zorro, of ik nou win of niet.. dan zal het anders zijn.. alsof het leven dan pas begint. Ik vergeet heel vaak dat..wat je ook doet.. ,je uiteindelijk altijd jezelf meeneemt. Met je gedachtekronkels, je lachbuien, je dromen, je onzekerheden, je zelf.

Of vind u dit een beetje een te serieus antwoord? Ik kan het wel simpeler zeggen hoor; het was echt top! Ik heb een droom geleefd!

5. Tot slot kreeg ik de laatste twee weken een aantal zelfde soort vragen als: ‘Ben je de teleurstelling te boven? Heb je last van het grote zwarte gat en wat ga of ben je nu aan het doen?’ ( hangend boven het urinoir, plassende mannen onder elkaar; een anonieme buurmanplasser. Op het ROC Amsterdam; waar mijn broer les geeft, leerlingen die me gisteren op de open dag out of the blue aanspraken: ‘ He..broer van meneer Brouwers, ik ken u.. en…’)

Jai k ben de teleurstelling wel te boven hoor. Denk ik. Het was een goede strijd. En ja.. ik mis het ook wel. Ik geloof wel dat ik mag spreken over een zwart gat. Waarom is dat gat eigenlijk zwart? Weet jij dat? Waarom niet geel? Of Rood.. of groen met blauw? Is iets levendiger als je t mij vraagt. Of Aubergine.. Ja dat is een mooie kleur. Oh nee. geen Aubergine.

Wat ik nu ga doen? Lekker.. een biertje drinken. Beetje leven. En een voorstelling maken over Frans Halsema.. Ook fijn. En natuurlijk hoop stiekem op een mooie rol in een mooi product. Enne…. de lente komt eraan. Daar heb ik ook onwijs veel in zin. Tot zover lieve mensen. Tot zover een klein soort van interview van de afgelopen tijd.

Volgende week is het finale week. Dan zijn wij als de 8 ex- Zorro’s nog een keer op bezoek vij Frits en Roman, Ruud en Tommie. Een mooie laatste live show denk ik, en dan daarna een mooie laatste column hier de site van Musicalreports. Ik denk dat ik iets over de vier jaargetijden ga schrijven.. en iets over de winnaar.. of iets over het allermooiste liedje uit de 8 shows. Of iets over de gas0 panelleden… of over welke jurk van Pia ik het mooiste vond. Of over waarom wat Willem zegt zo waardevol is..

Nou goed.. ik denk er nog even over na. Tot volgende week.

Liefs Marijn

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies