Extra voorstellingen van ‘Volendam de musical’

Gister is bekend geworden dat er extra voorstellingen gespeeld zullen worden voor Volendam de Musical. De première in november werd gevolgd door een reeks van lovende recensies en de afgelopen maanden is Volendam de Musical een echte publiekslieveling geworden. Daarom hebben producenten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf besloten extra voorstellingen te plannenin april van dit jaar. De shows zijn te zien in Heerenveen, Den Haag, Veldhoven, Amsterdam (RaiTheater), en Antwerpen. Deze extra voorstellingen zijn een vervolg op de extra shows in het nieuwe theater PIUS in Volendam. Ruud de Graaf; “Het is fantastisch te zien dat de musical zo succesvol is en we genoodzaakt zijn shows bij te boeken. Wij als producenten en makers zijn bijzonders trots op Volendam de Musical en vinden het fantastisch dat de muziek uit Volendam niet alleen populair is in kroegen en op pleinen maar ook in de Nederlandse theaters”.

Reacties uit Volendam

Jenny Smit, zuster van Jan Smit, was een van degenen die met leden van de toneelvereniging ‘Ons Pogen’ de cast het Volendamse accent bijbracht. ‘Ik ben naar de première geweest in het Zaantheater. Van tevoren wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Maar wat heb ik genoten en gelachen! Af en toe werd ons, Volendammers, echt een spiegel voorgehouden. Ik had soms zelfs een beetje plaatsvervangende schaamte. Dan nog even mijn complimenten voor het Volendamse accent van Tom en Lea! Gewoon skril hoe goed jullie accent is. So errug goed!’ aldus Jenny Smit.

Jan Keizer is trots dat er en musical over Volendam is gemaakt en betreurt het dat niet alle bekende Volendammers aanwezig waren op de première. “Volendam is een belangrijk dorp voor de Nederlandse muziek. De liedjes die bij ons gemaakt zijn komen voorbij in de musical. Dan mag het toch niet gebeuren dat je zelf niet komt?” Keizer begrijpt best dat iemand als Jan Smit, die net vader is geworden, andere prioriteiten heeft. “Maar waar is de rest?” aldus Jan Keizer.

Ook Arnold Mühren van de CATS is razend enthousiast. Hij werkte ook mee aan de totstandkoming. Hij vertaalde speciaal voor de musical de grote CATS- hit ‘Why’. ‘Ik vond de musical erg leuk! Niet zoetsappig en met heel veel vaart gespeeld. De liedjes worden soms op verschillende manieren vertolkt net hoe het in de verhaallijn nodig is en dat pakt soms verrassend uit.’ aldus Arnold.

In 2011 zullen een aantal extra voorstellingen worden gespeeld in het nieuwe theater PIUS in Volendam. Daar hoopt de cast dan ook Jan Smit, de 3J’s en Nick & Simon te mogen ontvangen. Meer informatie over de verlenging Volendam de musical is tot en met eind april in de Nederlandse theaters te zien. Voor meer informatie en precieze speeldata www.volendamdemusical.nl of www.degraafencornelissen.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies