Musical ‘Fela’ naar Nederland

Carré haalt in samenwerking met het Holland Festival de sensationele Broadway hitmusical Fela! naar Amsterdam. Een uitdagende mix van muziek, dans en theater over het leven van de legendarische, Nigeriaanse muzikant en politiek activist Fela Kuti, die in de woelige jaren zeventig met zijn Afrobeat de wereld veroverde.

Kuti nam het in zijn politieke teksten op tegen het militaire regime in Nigeria en groeide uit tot de vertolker van de onvrede onder de Afrikaanse massa’s die werden onderdrukt door een nieuwe elite van postkoloniale machthebbers.

Onder regie van Tony Award winnaar Bill T. Jones wordt een wervelende en sexy show opgevoerd, waarin Kuti’s moed, passie en strijdbaarheid onvervalst krachtig doorklinken in de grenzeloze energie van de muziek. De voorstelling is alleen in Carré te zien vanaf 9 juni a.s. tot en met 24 juni.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies