A Tribute to Michael Jackson: The way he made you feel..

26 juni 2009 is een datum die bij de meeste mensen nog in het geheugen is blijven hangen: de datum dat de King of Pop overleed. Veel te vroeg heeft de wereld afscheid moeten nemen van een man die bepalend is geweest voor de ontwikkeling van de popmuziek. Gelukkig kunnen wij nog steeds genieten van zijn muzikale erfenis. De Koninklijke Luchtmacht tourt tot mei 2011 rond met een muzikaal eerbetoon aan de King of pop: A Tribute To Michael Jackson.

Wat: A Tribute to Michael Jackson
Wie: Peggy Sandaal, Lauri Reijs, Sophia Wezer, Mieke Dijkstra e.a.
Wanneer: 15 februari 2011(première)
Waar: Chassé Theater in Breda
Door: Henske Bloemen

Combineer een 48-koppig orkest van de Koninklijke luchtmacht en zeven fantastische zangeressen met de muzikale erfenis van Michael Jackson. Wat je dan krijgt? Een fantastische avond.  De zeven zangeressen laten stuk voor stuk zien dat ze goed kunnen zingen en dansen. Sophia Wezer laat een blijvende indruk achter met haar versie van het nummer ‘Beat It’. Lauri Reijs zingt tegen het eind van de voorstelling heel mooi het nummer ‘Little Susie’. Peggy Sandaal zet de zaal op z’n kop met ‘The way you make me feel’. Annemiek van Dam is niet de beste danseres, maar compenseert dit met haar stem. Het nummer ‘I just can’t stop loving you’ zorgt voor een gepaste stilte. ‘Gone too soon’ wordt prachtig gezongen door Mieke Dijkstra. Tenslotte laat ook Leona Philippo horen over een prachtige stem te beschikken met onder andere ‘Man in the mirror’.

Het decor is niet spectaculair of groots, maar voor deze voorstelling perfect. Het hele orkest zat zichtbaar op het podium en de zangeressen liepen daar over trappetjes tussendoor. De kostuums zagen er ook mooi uit. Vooral de kleding tijdens ‘Smooth Criminal’ was fenomenaal. De dames droegen zwarte pakken met lichtjes erin dit gaf in een geheel donkere zaal  een “schitterend” effect.

Het zou kunnen dat je als publiek bang bent dat je een imitatieshow te zien krijgt. Dat wordt immers vaak gedaan met de nummers van Jackson. Gelukkig blijkt niets minder waar. De dansstijl in de show lijkt op die van Michael maar wordt nergens een imitatie. Jammer is wel dat de Moonwalk niet één keer voorbij komt. De zangpartijen en de nummers zijn volledig naar de hand gezet van de zangeressen waardoor het geheel lekker klinkt. In deze show volgen instrumentaal stukken en gezongen stukken elkaar af. Wat mist zijn de praatjes tussendoor: even contact met het publiek, even een grapje voor de afwisseling.

Het nummer ‘Gone too soon’, prachtig ten gehore gebracht door Mieke Dijkstra, gaf de sfeer van de avond perfect weer.  Het gemis van iemand die te vroeg is heen gegaan. Tussendoor worden er geluidsfragmenten van Jackson afgespeeld en dan dringt het weer tot je door dat hij er niet meer is, maar in zijn muziek wel altijd zal voortleven.

Ondanks het gemis verlaat iedereen swingend en blij de zaal. Het publiek geniet zichtbaar. Dit is een voorstelling voor jong en oud en alles wat daar tussen zit. Deze show verdient dus absoluut aanbeveling om te gaan bekijken en beluisteren! Een avond vol entertainment met een geweldig orkest en zeven fantastische zangeressen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies