Ton Fiere algemeen directeur van M-Lab

Op 1 maart aanstaande wordt Ton Fiere benoemd tot algemeen directeur van M-Lab, het laboratorium voor muziektheater in Amsterdam-Noord. Fiere vervulde verschillende managementfuncties bij Delta Lloyd. Daarvoor studeerde hij Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn nieuwe functie als algemeen directeur focust Fiere zich op de zakelijke bedrijfsvoering.

M-Lab heeft in vier jaar tijd een belangrijke positie ingenomen in het Nederlandse theaterlandschap. Maar het is tegenwoordig een behoorlijke uitdaging om een prachtig uitgewerkt initiatief als M-Lab een plek in het culturele landschap te laten behouden. Fiere heeft veel kennis en ervaring binnen de financiële wereld. We vertrouwen er op dat we met zijn aanstelling een volgende stap kunnen zetten”, aldus Peter Prein, penningmeester van het bestuur van M-Lab.

De huidige directeur Koen van Dijk blijft binnen de organisatie verantwoordelijk voor het artistieke beleid. Van Dijk: “Ik ben zeer verheugd met de komst van Ton Fiere. Hij heeft een grote liefde voor muziektheater en is zakelijk gezien door de wol geverfd. Door zijn komst kan ik me meer richten op de artistieke kant.” Deze nieuwe samenwerking geeft Van Dijk ook ruimte om freelance schrijf- en regieopdrachten aan te nemen buiten
M-Lab.

M-Lab ontwikkelde zich de afgelopen vijf jaar als het podium voor niet commerciële buitenlandse musicals en de ontwikkeling van nieuw Nederlands muziektheater. M-Lab werd meerdere malen onderscheiden met onder meer zeven John Kraaijkamp Musical Awards, de Ondernemersprijs van Amsterdam-Noord 2009 en de Prijs van de Kritiek 2010.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies