‘Je Anne’ in bijzondere versie naar Carré

In de dagen voor herdenkingsdag zal de theatervoorstelling ‘Je Anne’ (naar de dagboeken van Anne Frank) terugkeren naar Amsterdam. In Koninklijk Theater Carré zullen op 2 en 3 mei bijzondere voorstellingen te zien zijn van de productie waarin Abke Bruins, Thom Hoffman en Levi van Kempen de hoofdrollen op zich nemen.

De voorstelling ‘Je Anne’ oogstte lovende kritieken. Zo sprak de GPD van ‘Huiveringwekkend en ontroerend’, noemde het NRC de voorstelling ‘uiterst ingetogen en smaakvol’ en schreef Metro ‘Anne Frank krijgt de zaal stil. Volkskrant roemde Abke Bruins als een ontdekking in haar rol als Anne en ook de Telegraaf viel voor de jonge hoofdrolspeelster: ‘Wat een stem, Wat een spel’.

Na afloop van de theatertour eind februari bieden Mark Vijn Theater Producties en Koninklijk Theater Carré nu nog eenmaal de mogelijkheid om de voorstelling ‘Je Anne’ te gaan zien. In de week waarin de herdenking centraal staat keer de productie terug naar Amsterdam; de stad waar Anne van 6 juli 1942 tot 4 augustus 1944 ondergedoken zat en de Jodenvervolging meer dan waar ook in Nederland de orde van de dag was.

De voorstellingen in Koninklijk Theater Carré zijn om nog een reden bijzonder. Speciaal voor deze dagen wordt de voorstelling aangepast naar een piste-opstelling zodat het publiek nog dichter bij het decor – in de vorm van een enorme davidsster – zal zitten. Meer dan ooit zullen de mensen in de zaal hierdoor het gevoel hebben met de onderduikers mee te verblijven in het Achterhuis.

Je Anne
De voorstelling ‘Je Anne’, gebaseerd op de dagboeken van Anne Frank, vertelt wat zich afspeelde in het Achterhuis in de twee onderduikjaren. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neer schreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je Anne’.

Je Anne is op 2 mei om 20u00 en op 3 mei om 14u00 en om 20u00 te zien in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Ticketverkoop viawww.theatercarre.nl Voor meer informatie kunt u terecht op www.hitmusical.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies