We will rock you: Killer Queen is een lastige tante

Nadat Martin van der Starre vlak voor de try-outs van We Will Rock You zijn achillespees scheurde, stond hem een revalidatieperiode van een half jaar te wachten. Gelukkig maakt hij nu alsnog zijn opwachting als Brit en laat hij samen met de nieuwe Killer Queen Antje Monteiro zien wat hij in huis heeft.

Wat: We Will Rock You
Wie: Oa. Antje Monteiro, Martin van der Starre, Marjolein Teepen & Sandor Stürbl
Waar: Beatrixtheater, Utrecht
Datum: 24 februari 2011
Door: Sebas Verboom

Handgemaakte muziek is verboden op planeet E-bay. De Killer Queen, heerseres over planeet E-bay, doet er alles aan om de laatste rebellen die nog dromen over ‘echte’ muziek klein te krijgen.

Na Pia Douwes is het nu de beurt aan Antje Monteiro om gestalte te geven aan deze pittige tante. Monteiro beschikt over de benodigde overdonderende vocale kracht voor deze rol. Jammer is echter dat juist hierdoor haar teksten niet altijd even verstaanbaar zijn. Waar de rol Douwes vocaal misschien niet helemaal leek te passen, wist zij wel te overtuigen met haar spel. Monteiro doet dit niet. Het karakter van Killer Queen kan gerust karikaturaal worden genoemd. Het is dan als actrice zaak om de grens strikt te bewaken. Iets waar Monteiro niet in slaagt. Het personage wordt zo over de top neer gezet dat het karikatuur een karikatuur van zichzelf wordt. Zo blijkt maar weer dat niet alleen het personage Killer Queen, maar ook de rol een lastige tante is.

Ook Martin van der Starre lijkt niet geheel op zijn plek. Meermaals lijkt het alsof van der Starre buiten adem is. Men mag echter niet vergeten dat van der Starre net een half jaar uit de roulatie is geweest. Het is dan ook zeer aannemelijk dat wanneer van der Starre de rol wat langer speelt, dit beter zal gaan. Toch knaagt er iets. Ondanks dat van der Starre over de perfecte stem beschikt voor deze rol en dit ook laat horen, lijkt de rol hem niet te passen. Dit zit hem vooral in zijn fysiek; deze is niet zo imponerend als bij de rol Brit verwacht wordt. Daarnaast is het leeftijdsverschil tussen van der Starre en Floortje Smit (Ozzy) misschien net te groot, waardoor deze relatie niet meer geheel geloofwaardig is.

Het hoogtepunt van de avond werd dan ook niet verzorgd door Monteiro of van der Starre maar door de vertolker van Galileo. Op zoek naar Zorro-liveshowkandidaat Sandor Stürbl (understudy Galileo) trakteerde het publiek op een waanzinnige performance. Stürbl zet een jonge en bovenal energieke Galileo neer. Daarnaast kan niet ontkend worden dat Stürbl over een gouden strot beschikt. Het feit dat de stem van Stürbl soms iets meer neigt naar musicalsound dan rock is hem vergeven. Want de songs van Queen worden op een fantastische en schijnbaar moeiteloze wijze door Stürbl gebracht.

Na ruim een halfjaar gespeeld te hebben en met de komst van Antje Monteiro en de terugkeer van Martin van der Starre rockt We will rock you nog steeds.

Over de voorstelling schreef Musical Reports eerder: “We will rock you is een spektakel vol humor, maar vooral vette rock. In twee uur tijd wordt er een keur aan sterk uitgevoerde Queenhits op het publiek afgevuurd. De cast maakt er samen met de band één groot feest van en laat het Beatrix Theater op haar grondvesten trillen. We will rock you blows your mind!”

Lees hier de recensie die Musical Reports schreef naar aanleiding van de regionale première: We will rock you ‘blows your mind’

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies