Cast ‘Legally Blonde’ zaterdag in Amsterdamse Bijenkorf

Op zaterdag 5 maart om 12.00 uur is een deel van de cast van de bling bling musical Legally Blonde, waaronder hoofdrolspeelster Kim-Lian van der Meij  en Pearl Jozefzoon, nummer twee van The Voice of Holland, te gast in de Bijenkorf in Amsterdam. Daarnaast maken Joey Schalker, Roy van Iersel, Nicky van der Kuyp, Madelon van der Poel en Dapheny Oosterwolde hun opwachting. Ze zingen dan enkele nummers uit de musical, namelijk Volwassen, Draag het als een vent en Blijven lachen. Legally Blonde is te zien in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam van 16 tot 27 maart.

Legally Blonde is een musical van Albert Verlinde en Roel Vente, in de regie en choreografie van Martin Michel. De productie ging 10 oktober zeer succesvol in première in Tilburg. De pers reageerde enthousiast op de musical in het algemeen en de cast in het bijzonder. Kim-Lian om op te vreten schreef Jacques d’Ancona in Dagblad van het Noorden, Metro waardeerde de musical met vier sterren, en Bianca Bartels schreef in Trouw: De voorstelling heeft humor, er wordt goed gedanst, het tempo ligt hoog en je komt met een berg energie naar buiten. Annette Embrechts in Volkskrant: Kim-Lian van der Meij levert een topprestatie door energiek en overtuigend los te gaan als de naïeve Elle Woods. Verder nog enkele reacties: IJzersterk (Martin Hermens in De Gelderlander), Onweerstaanbaar (Marilena Schuiten, Musicalworld), Tweeënhalfuur genieten geblazen (Albert Kok in AD), Laura Vlasblom is een verademing (GDP), Joey Schalker en Roy van Iersel; gewoon TOP (Angela Mulder, Musical Blog), Raymond Kurvers overtuigt met knap spel (Esther Kleuver in Telegraaf).

Legally Blonde gaat over de rijke Elle Woods, gespeeld door Kim-Lian van der Meij. Zij heeft haar leven prima op de rit met haar chihuahua Bruiser, een goed gevulde portemonnee en snelle sportwagens. Tot ze van de ene op de andere dag wordt gedumpt door haar vriendje Warner (Roy van Iersel), die naast ‘looks’ ook ‘brains’ in zijn vriendin terug wil zien. Elle laat het er niet bij zitten en besluit rechten te gaan studeren aan de Universiteit van Harvard. Daar valt ze voor de charmes van ouderejaarsstudent Emmett Richmond (Joey Schalker), die door de affaire in zwaar weer terecht komt.  Verder zijn ondermeer Laura Vlasblom, Raymond Kurvers, Cindy Bell, Madelon van der Poel en Barbara Hol te zien.

De Bijenkorf is te vinden op de Dam 1 te Amsterdam.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies