Ton Sieben

Deze maand staat Ton Sieben in de volgspot van Musical Reports,
vanwege het veelbesproken Spring Awakening deze maand én het verwachte Miss Saigon! 

no images were found

Over Ton Sieben:

Ton Sieben zit op dit moment in het vierde en laatste jaar van zijn studie muziektheater aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Daar krijgt hij onder anderen zangles van Edward Hoepelman en acteerlessen van Marc Krone. Hij vertolkte in juni 2010 de rol van Henrik in de eindproductie A Little Night Music en is deze maand te zien in Spring Awakening in het Amsterdamse theater M-lab. Bovendien zal Ton Sieben de rol van Chris gaan vertolken in Miss Saigon, later dit jaar.

Musical Reports schreef eerder:

Musical Reports heeft nog geen recensie geschreven over een voorstelling met Ton Sieben.

10 vragen aan Ton Sieben:

1. In welke productie ben je momenteel te zien en welke rol speel je daarin?
“Momenteel repeteren we in theater M-Lab in Amsterdam-Noord voor de productie Spring Awakening, waarin ik vanaf 10 maart te zien ben als Melchior.”

2. Wat vind je het leukste aan dit vak?
“Onze oosterburen noemen het “Gesamtkunst”. Een kunstvorm waarin verschillende disciplines met elkaar in harmonie één worden. Waarbij denk ik niet alleen denk aan zang, spel en dans. Maar ook de kunstenaars die lichtontwerpen maken, de decorontwerpers, de kostuumontwerpers, de dames en heren van de kap en grime, de techniekers, en ga zo maar door. Dat is wat ik zo bijzonder vind aan het musicalvak. Het is een vak wat bestaat bij de gratie van mensen die samenwerken en hun passie delen.”

3. Wat was jouw eerste kennismaking met musical?
“De eerste musical die ik zag was Oliver in Theater aan de Parade in Den Bosch. Ik was toen 16 jaar. Mijn eerste musicalrol was het Beest in Belle en het Beest van Muziektheater Applaus uit Drunen.”

4. Wat is het hoogtepunt uit je carrière tot nu toe?
“Dat is absoluut de simultane aanname voor zowel Melchior in Spring Awakening als Chris in Miss Saigon. Ik ben heel blij dat ik met Melchior mag afstuderen omdat ik denk dat ik nergens zoveel had kunnen leren als uit deze uitdagende en diepgaande rol. En het is een prachtige opstap naar Miss Saigon.”

5. Heb je een leuke anekdote die je met ons wil delen?
“Met een smoesje voor een fotoshoot voor Spring Awakening werd ik naar het Museumplein gelokt, waar het kantoor van Joop van den Ende Theaterproducties gevestigd is. In de tram daar heen kwam ik Na-Young Jeon tegen (Kim inMiss Saigon), ook zij was op slinkse wijze naar het Museumplein gelokt. Pas toen we beiden voor de deur van Erwin van Lambaart moesten wachten, begon voorzichtig iets te dagen. Het voelde  alsof iets in me constant vol ongeloof zei: “Nee, dat zal toch zeker niet waar zijn?” Nou ja, wat daarna gebeurde hebben jullie allemaal in een video op internet kunnen zien.”

6. Heb je nog een droomrol op je verlanglijstje staan?
“Mijn droomrol was altijd Chris uit Miss Saigon. Soms kan ik nog steeds niet geloven dat ik deze rol mag gaan vertolken. Een andere rol die hoog op mijn lijstje staat is Quasimodo in de musical Der Glöckner von Notre Dame (De Klokkenluider van de Notre Dame) van Alan Menken (muziek) en Stephen Schwartz (tekst). Sinds de Disneyfilm ben ik al fan van die muziek. Met als klapper “Wie Aus Stein”.”

7. Wat is je favoriete musical, ongeacht of je er wel of niet zelf in hebt gespeeld?
“Miss Saigon. De muziek, de tekst, het algehele verhaal en de thema’s raken mij allemaal diep. Door mijn tien jaar werkervaring als militair is de situatie van de mannelijke hoofdrol Chris volledig invoelbaar en begrijpelijk. De militairen die terugkomen uit een oorlogsgebied blijken als mens veranderd door alles wat zij hebben meegemaakt en gezien. Het thuisfront zal dit nooit volledig kunnen begrijpen. Dus houden ze het vaak maar stil. Maar daar tegenover staat ook de grote waarde die een veteraan gaat hechten aan liefde en alle andere dingen die er werkelijk toe doen in het leven. Ik zie het als een eer en een privilege om dit verhaal door middel van mijn geliefde medium, musical, aan de mensen te mogen vertellen.”

8. Heb je een voorbeeld in de ‘musicalwereld’?
“Ik vind het moeilijk om één persoon te noemen, ik kijk namelijk graag naar iedereen op het podium en haal daar inspiratie uit om mezelf te blijven ontwikkelen.”

9. Wat is voor jou dé musicalsong?
“Ik heb niet één bepaalde favoriete musicalsong. Er is zo verschrikkelijk veel moois geschreven. Op dit moment luister ik veel naar de muziek uit de musical Parade van Jason Robert Brown. Met name de nummers “You Don’t Know This Man” en “It’s Hard To Speak My Heart” zijn muzikale en tekstuele meesterwerkjes.”

10. Wil verder nog iets kwijt aan de lezers van Musical Reports?
“Graag wil ik iedereen bedanken voor de nieuwsgierige, positieve en stimulerende reacties. Het is bijzonder om te zien hoe geïnteresseerd mensen zijn in een onbekende nieuwkomer die zijn eerste stappen zet in de musicalwereld.”

Meer informatie:

Kijk voor meer informatie over Ton Sieben op http://tonsieben.nl/.

Foto’s:

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies