De leukste oppas van Nederland

Afgelopen donderdag was de verkiezing van de leukste oppas van Nederland. Waar kan die verkiezing nou beter gehouden worden dan op de plek waar ze er álles vanaf weten? Dus was het decor van Mary Poppins het toneel van dit evenement.

Wat: Mary Poppins: Verkiezing leukste oppas van Nederland
Wie: Noortje Herlaar, William Spaaij, Hugo Haenen
Waar: Fortis Circustheater, Scheveningen
Datum: 3 maart 2011
Door: Neeltje Knaap

Uit de vele aanmeldingen waren vooraf 3 finalisten geselecteerd: Oppas Jessica met kids Jessie en Laurie, Giusi met Annemarijn en Nadine, en Max met Scott en Kane. Zij moesten door middel van een drietal opdrachten hun oppas-skills bewijzen aan de vakbekwame jury, bestaande uit “Mary” Noortje Herlaar, Eefje en Micha (Jane en Michael Banks) en Hugo Haenen, die de rol van vader Banks voor zijn rekening neemt. De presentatie was in handen van William Spaaij, die in de voorstelling schittert als schoorsteenveger Bert.

Als eerste moest er een taart zo mooi mogelijk versierd worden. Enthousiast  en vingerlikkend gingen de oppassen met de kinderen aan de slag. De resultaten lagen dan ook erg dicht bij elkaar. De uitslag? Die werd nog even bewaard tot het eind, om de spanning erin te houden.

De volgende opdracht was om te kijken hoe goed de oppassen konden vliegen. Eén voor een werden de kindermeisjes- en man- in het harnas gehesen, om vervolgens zo sierlijk en zo Mary-achtig mogelijk de trap op te zweven. Aan de gezichten te zien, bleek het nog helemaal niet zo gemakkelijk en vanzelfsprekend te zijn. Toch brachten de drie het er goed vanaf.

Tot slot werd door middel van een vragenronde getest hoe goed de oppassers de kinderen eigenlijk kenden. Het resultaat hierbij was wisselend, maar toch bleken de meeste vragen wel goed beantwoord te kunnen worden.

De jury nam hun taak behoorlijk serieus. Na lang beraad kwam men tot de conclusie dat elke oppasser één opdracht had gewonnen; dus moesten andere factoren de doorslag geven. Uiteindelijk ging Giusi er met de titel vandoor. Zij won, behalve de eer ook een verwenarrangement voor 2 personen. De kinderen mogen ook nog de hele klas meenemen naar Mary Poppins.

Uiteraard hoefden de andere kinderen niet teleurgesteld te zijn. Ook zij wonnen een mooie prijs. En we kunnen rustig de conclusie trekken dat ook hún oppas tamelijk voortreffelijk is.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies