Sterrencast voor concertreeks ‘Jesus Christ Superstar’

René van Kooten en Freek Bartels delen de rol van Jezus Christus in een unieke concertante versie van Jesus Christ Superstar. Deze voorstelling is op 18 en 19 april slechts tweemaal exclusief te zien. Ook Casey Francisco, Martin van de Starre en Op Zoek naar Zorro-winnaar Tommie Christiaan maken deel uit van de cast.

Jesus Christ Superstar zoals de rockopera ooit bedoeld was. Dat is de insteek van de concertante die toepasselijk vlak voor de paasdagen te zien is. In 1970 werd eerst een album uitgebracht voordat überhaupt sprake was van de musical of de film en de ijzersterke muziek is altijd de grootste kracht gebleven. Vooral de songs ‘I Don’t know how to love him’ en ‘Superstar’ zijn wereldberoemd. Producent Shows & Events zorgt nu in samenwerking met Joel Groenewold voor een show waarin juist die muziek centraal staat.

Jesus Christ Superstar, 1 van de parels van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, vertelt over de laatste 7 dagen uit het leven van Jezus Christus. Dit gebeurt grotendeels vanuit het oogpunt van Judas die Jezus uit pure jaloezie uiteindelijk zal verraden. Hij krijgt de hogepriesters op zijn hand omdat die bang zijn hun gezag te verliezen als het volk zich steeds meer achter Jezus schaart. Uiteindelijk leidt 1 en ander tot 1 van de belangrijkste gebeurtenissen uit onze vroege geschiedenis; de kruisiging van Jezus Christus.

Cast
René van Kooten en Freek Bartels zullen voor deze unieke concerten beiden in de rol kruipen van Jezus Christus. Van Kooten speelt de rol op 18 april in Nijkerk en Bartels een dag later in Hoofddorp. Naast hen zijn beide dagen Martin van der Starre (Judas) en Casey Francisco (Maria Magdalena) te zien die deze rollen ook voor hun rekening namen in de succesvolle musicalversie uit 2005. Op 18 april zal Tommie Christiaan bovendien te zien zijn als de Apostel Simon.

Waar en wanneer
De Jesus Christ Superstar Concertante is exclusief te zien op 18 april in Regardz Event Center Hart van Holland te Nijkerk en op 19 april in Claus Event Center te Hoofddorp. Voor meer informatie en het reserveren van tickets kunt u terecht op www.shows-events.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies