Watersnood in de vroege ochtend

Het is ondertussen alweer een maand geleden dat 1953 de Musical in première is gegaan in Middelburg en we hebben sindsdien alweer een hele rits voorstellingen gespeeld.

Ook de eerste dagen dat in de middag De Gelaarsde Kat haar listige plannetjes uitwerkt om molenaarszoon Christiaan tot de Markies van Carrabas te veranderen, om vervolgens in de blauwe fiat door te rijden naar het volgende theater waar, in de avond, Café ’t Klein Geluk weer centraal punt vormt in het dorp tijdens giertij zijn alweer een feit.

En wat is het genieten. Twee verschillende voorstellingen op 1 dag: best intensief, maar het geeft wel voldoening. En twee keer een geweldig leuke groep mensen om mee te werken, dat geeft het nog een extra gouden randje. Deze maand trouwens ook voor het eerst in mijn leven een voorstelling gespeeld om 10 uur in de ochtend… een zeer bijzondere ervaring. Om 8 uur verzamelden we in het theater in Gorinchem om daar om twee uren later een voorstelling te geven voor de leden van de Rabobank.

In eerste instantie denk je bij jezelf: “Dit is een grapje!?!”, maar wanneer je eenmaal gezamenlijk in het theater aan een heerlijke ontbijt hebt gezeten en ingezongen, gesoundchecked, omgekleed en wel klaar staat voor de ouverture, dan heeft het toch iets leuks en grappigs om op het vroege uur je verhaal te gaan vertellen. En wonder boven wonder, want ja het IS nou eenmaal echt vroeg en de meesten onder ons zijn avondmensen , het is een werkelijk waar fantastische voorstelling geworden!

En wees eerlijk, het is een voorstelling die je je hele leven bij blijft. Over 15 jaar vertel je nog wanneer je de naam Gorinchem hoort of ziet: “ Weet je, daar heb ik nog een keer een voorstelling gespeeld om 10 uur ’s ochtends… En die hoge ‘a’ aan het einde van de proloog zat er nog op ook”. Zo zal het ongeveer wel gaan.

De komende week is het iets rustiger, we hebben 5 dagen vrij. Alhoewel, van de voorstellingen dan, want meestal komen de docenten van de opleiding dan om de hoek voor een les of een verslag dat je nog niet hebt ingeleverd, maar dat is nou eenmaal zoals het nog even zal gaan totdat ik mijn diploma in ontvangst heb mogen nemen.

En ergens is het ook wel weer lekker om even bezig te zijn met school, je kan je op die manier wel lekker blijven ontwikkelen. Ook komende weken maar even het script van De Gelaarsde Kat er goed bij houden, want het is alweer een tijdje geleden dat ik de rol van Sebastiaan heb mogen overnemen, en de 26e is het weer zover! Dan staan we in Rijssen en mag ik het verhaal vertellen. Kijk er nu alweer naar uit.

Lieve groet,
Martijn

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies