La Cage aux Folles: Nieuwe gezichten voor de Dindons

Na haar speelperiode in het DeLaMar theater in Amsterdam, tourt La Cage aux Folles nu door Nederland. Voor deze tour werd het echtpaar Dindon voorzien van nieuwe gezichten. Bartho Braat en Mariska van Kolck zijn aangetrokken om gestalte te geven dit concervatieve bolwerk dat een bezoek brengt aan de parel van de Rivièra: La Cage aux Folles.

Wat: La Cage aux Folles
Wie: Jon van Eerd, Stanley Burleson, Mariska van Kolck, Bartho Braat
Wanneer: 10 maart 2011 (première nieuwe castleden)
Waar: Oude Luxor Theater, Rotterdam
Door: Henske Bloemen

Georges en Albin zijn al 20 jaar bij elkaar en runnen samen de nachtclub La Cage aux Folles. Als de zoon van George aankondigt te gaan trouwen met de dochter van concervatief politicus Dindon staat hun leven op zijn kop.

Op de première in het DeLaMar theater in Amsterdam gaven Derek de Lint en Liz Snoijnk gestalte aan het concervatieve bolwerk. Tijdens de tour zullen Mariska van Kolck en Bartho Braat in de huid kruipen van het echtpar Dindon.

Mariska van Kolck laat zien dat ze van alle markten thuis is en dus multifunctioneel inzetbaar. Marie Dindon is een kleine rol met weinig tekst. Deze rol speelt zich vooral af op de achtergrond, als de vrouw die achter haar man staat. Van Kolck geeft met weinig tekst en speelruimte een goed beeld van Marie. Op de achtergrond speelt ze haar rol verder met dezelfde energie als op de voorgrond. Haar dans- en zangkwaliteiten komen in deze rol niet tot hun recht, maar wat we zien is van het hoogstaande niveau dat we van haar gewend zijn.

Edouard Dindon wordt gespeeld door Bartho Braat. Bartho zet een norse en strenge politicus neer, die een grote afkeer heeft tegen iedereen die niet volgens zijn normen en waarden leeft. Zijn spel is heel groot en met veel volume. Dit zorgt ervoor dat het te overdreven overkomt waardoor het soms neigt naar ongeloofwaardigheid. Bartho haalt zijn kracht uit zijn fysiek en mimiek. Vooral zijn mimiek komt in de laatste scènes goed tot zijn recht.

De show wordt echter nogsteeds avond aan avond gestolen door Stanley Burleson en van Jon van Eerd. De chemie tussen deze twee mannen is tot op de achterste rij voelbaar. Van Eerd is ijzersterk als de extravagante Zaza en Albin. Dat leverde dan ook kippenvel op bij het pauzenummer.

Over deze voorstelling schreef Musical Reports eerder: “Krijg ik gefluit of een ovatie?”, zingt Albin aan het einde van de eerste acte. Een vraag die zonder twijfel beantwoord kan worden: La Cage aux Folles krijgt een staande ovatie. De muziek, scherpe humor, seks, een flinke dosis liefde en sterk en integer spel van Burleson en van Eerd maken van La Cage aux Folles een extravaganza van borsten en ballen met een kloppend hart.

Lees hier de recensie die Musical Reports eerder schreef over La Cage aux FollesLa Cage aux Folles: extravaganza vol liefde.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Bekijk meer foto’s in de fotoreportage: La Cage: Première Mariska van Kolck & Bartho Braat.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies