Roel Vente nieuwe directeur Joop van den Ende Theaterproducties

Update 22 maart

Stage Entertainment heeft via Twitter bevestigd dat Roel Vente vanaf 1 augustus directeur is van Joop van de Ende Theaterproducties (de Nederlandse tak van Stage Entertainment). Roel Vente was tot voorheen werkzaam als zakelijk directeur bij V&V entertainment, de grootste concurrent van Joop van den Ende Theaterproductie. Albert Verlinde is eigenaar van V&V entertainment en niet blij met deze stap. Hierover lees je alles in onderstaand bericht van 21 maart j.l.

Bericht van 21 maart

Albert Verlinde heeft directielid Roel Vente van zijn bedrijf V&V Entertainment maandag op non-actief gezet. Dat heeft de woordvoerder van Verlinde maandag laten weten.

De reden voor het besluit is dat Roel bezig is elders een baan te vinden. „Dat kwam voor Albert als een volslagen verrassing”, zo laat de zegsman weten. Verlinde zegt dat hij niet meer alle toekomstplannen met zijn zakenpartner kan bespreken nu deze aan het onderhandelen is met een andere organisatie. „Roel gaat waarschijnlijk per 1 augustus aan de slag als algemeen directeur bij concurrent Stage Entertainment.”

„Er is nu een conflict of interest”, aldus Verlinde. „Wij zijn altijd bezig met de agenda voor over twee, drie jaar. Daar zitten ook heel veel vertrouwelijke gesprekken bij met sponsoren, theaters en artiesten. Ik moet er dan 100 procent van uit kunnen gaan dat hij met het belang bezig is van V&V Entertainment.”

Verlinde vroeg Vente uit eigen beweging te vertrekken, maar die wilde dat niet. Hij zegt het „jammer te vinden” dat hij Vente op non-actief heeft moeten stellen. „Het waren tien prachtige jaren.” Van ruzie is volgens Verlinde geen sprake. Het betreft volgens hem een zakelijk conflict. Roel Vente was niet bereikbaar voor commentaar.

Verlinde en Vente zijn oprichters en beiden voor de helft eigenaar van V&V Entertainment, dat sinds 1999 musicals en theatervoorstellingen produceert. De eerste productie betrof Piaf the Musical. Bekende producties van de laatste jaren zijn onder meer de musicals Hairspray, Toon en Sound of Music. Dit alles melden de Telegraaf vandaag.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies