Buurman & Buurman verhuizen naar het theater

Wie kent ze niet? De twee onhandige buurmannen uit de animatieserie van de VPRO. Als de buurmannen gaan klussen gaat het van kwaad tot erger. Vanaf nu zijn de buurmannen ook in het theater te zien en verhuizen ze heel Nederland door.

Wat: Buurman en Buurman gaan verhuizen
Wie: Pim van Alten en Don van Dijke
Wanneer: 27 maart 2011 (première)
Waar: Theater de Veste, Delft
Door: Jouke van Buuren

Buurman en Buurman denken voor alles een slimme oplossing te hebben. Bij het simpelste klusjes bedenken de buurmannen al ingewikkelde machines om het allemaal wat makkelijker te laten verlopen. Maar of het allemaal makkelijker verloopt? Nee, eigenlijk nooit, maar niks aan de hand. De buurmannen verzinnen wel weer een nieuwe oplossing… En als alles toch weer op zijn pootjes terecht komt roepen de mannen het bekende A JE TO!

Tijdens dit avontuur besluit Buurman te verhuizen. Gelukkig is zijn buurman er om te helpen. Niet alles loopt vlekkeloos, maar ze komen er samen wel uit. Maar als de ene buurman verhuist; ben je dan nog wel buren? Daar hadden ze nog niet over nagedacht…

Pim van Alten en Don van Dijke vertolken de buurmannen. Dit duo is al sterk op elkaar ingespeeld en weet precies het gevoel van de tv-serie over te brengen. De klungeligheid, de goede bedoelingen en vooral het maken van grote inschattingsfouten weten het jonge publiek meteen te boeien. Als kijker zie je alles misgaan maar de buurmannen blijven ongekend positief en vrolijk. En net op het moment dat je denkt dat het wel goed komt zorgen de buurmannen er op een vrolijke en grappige wijze voor dat het al weer snel helemaal mis gaat. De vrolijke liedjes die ze zingen zijn aanstekelijk.

De muziek van Erik de Rens met de liedteksten van Ivo de Wijs doen het goed bij de jonge doelgroep. Al snel klapt en zingt men mee met de vrolijke en komische liedjes. De tv-serie lijkt geknipt te zijn voor het theater. De klungeligheid en de ingewikkelde oplossingen waar Buurman & Buurman bekend om zijn zien we meteen terug in de voorstelling. Maar we zien niet alleen de klungeligheid en verhuispogingen van de buurmannen. Als de achterblijvende buurman beseft een goede buurman te moeten missen is er ook een mooi liedje over afscheid nemen en missen geschreven.

Tenslotte moet zeker nog het decor benoemd worden. Geen enkele moeite is gespaard, zo lijkt het. Op het podium staat een prachtig gemaakt huis met afmetingen die in de buurt komen van een klein huisje. Het decor maakt het mogelijk om de enthousiaste verhuispogingen van de buurmannen op een leuke manier vorm te geven.

Buurman & Buurman gaan verhuizen is een leuke musical geworden. De vrolijke liedjes, het mooie decor en het sterke duo zorgen voor een vermakelijke voorstelling. Voor alle liefhebbers van de tv-serie is het ook een mooie bewerking van het oorspronkelijke materiaal. Buurman & Buurman gaan verhuizen is voor de kinderen gegarandeerd een leuke middag uit, en ook de ouders zullen zich zeker niet vervelen.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies